15 Februarie 2024
25 accesări
0 comentarii

Modificarea obiceiurilor alimentare contribuie la reducerea cantității de grăsimi viscerale din organism. Conform unui studiu recent, dieta săracă în carbohidrați este cea mai eficientă în reducerea grăsimilor viscerale.

Rezultatele studiilor au arătat că dieta săracă în carbohidrați este chiar mai eficientă decât dieta care se concentrează pe un consum redus de grăsimi. În cadrul studiului a fost identificată o reducere cu zece procente a cantității de grăsimi viscerale la persoanele aflate la dieta low-carb, comparativ cu doar patru procente, atât cât au pierdut din cantitatea de grăsimi viscerale persoanele aflate la dieta low-fat.

Cercetătorii care au coordonat studiul au permis persoanelor aflate la dieta keto să consume cu 300 de calorii în plus pe zi, pentru a arăta că acest lucru nu modifică rezultatele și că, în continuare, această dietă contribuie cel mai mult mai reducerea cantității de grăsime viscerală din organism. Alimentele recomandate în cadrul dietei keto sunt fructele de mare, carnea slabă, legumele cu conținut redus de carbohidrați, nucile, avocado, ouăle sau uleiul de măsline. Dieta prevede, de asemenea, evitarea unor alimente, cunoscute ca fiind bogate în carbohidrați, precum pastele, legumele rădăcinoase sau dulciurile.

Grăsimea viscerală, formată în cavitatea abdominală, în apropierea organelor vitale, reprezintă tipul de grăsime cu cele mai nocive efecte asupra organismului. Studiile arată că persoanele cu un nivel crescut de grăsime viscerală au riscuri crescute de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet, cancer de sân, cancer colorectal sau chiar Alzheimer.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU