14 Octombrie 2016
2035 accesări
0 comentarii


Cu toate ştirile şi demonstraţiile ştiinţifice ale cercetătorilor despre fructele „miracol” din zilele noastre - fructe de pădure, afine, rodii etc, merele noastre tradiţionale pălesc prin cimparaţie. Are mărul încă puterea să ţină doctorul departe sau aceste „super efecte” le revin acum fructelor exotice?

În realitate, niciun fruct nu este o armă miraculoasă de luptă împotriva bolilor. Dar, mâncând multe fructe pe zi, cu siguranţă acestea vă vor ajuta. Iar merele au o mulţime de beneficii nutriţionale.

Aşa că, mai ales acum când vremea rece ne bate la uşă, ce poate fi mai frumos decât să stai înfofolit/ă într-un fotoliu, citind o carte şi mâncând un măr gustos şi suculent.

Pe lângă gustul delicios, merele au şi următoarele beneficii:

  • Luptă împotriva colesterolului: Un măr mediu conţine 3 grame de fibre, care furnizează 12% din nevoile noastre de zi cu zi. O parte din acestea este pectina, o fibră solubilă care ajută la scăderea colesterolului.
  • Luptă împotriva cancerului: merele şi sucul de mere sunt bogate în antioxidanţi, care ajută la combaterea anumitor boli, cum ar fi cancerul, bolile de inimă şi boli pulmonare.
  • Sursă de energie: Un măr mediu conţine, în mod natural, echivalentul a 3 linguriţe de zahăr, suficient pentru un bun impuls de energie pentru persoanele active.
  • Te ajută să slăbeşti - Poţi mânca mai bine de cinci mere medii şi tot nu vei primi cantitatea de calorii găsite într-o singură porţie medie de cartofi prăjiţi.
  • Benefice pentru inimă. Merele sunt sănătoase nu doar pentru ceea ce conţin, dar şi pentru ceea ce le lipseşte, cum ar fi colesterol, grăsimi saturate şi sodiu.
  • Protejează împotriva sindromului metabolic – persoanele care consumă mere în fiecare zi, au un risc mai scăzut de a suferi, de-a lungul vieţii, de sindromul metabolic – care poate cauza diabet şi boli grave de inimă.
  • Sursă excelentă de multivitamine - Merele pot să asigure un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului, cum ar fi: vitaminele A şi C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic şi un nivel crescut de antioxidanţi. Condiţia ar fi să le mâncăm cu tot cu coajă
  • Reglează nivelul glicemiei – conţin anumiţi fitonutrienţi, cum ar fi quercetina, care pot să prevină fluctuaţiile bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, oţetul de mere este considerat a fi un adevărat ajutor în controlarea nivelului ridicat al glicemiei, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament naturist în cazul bolnavilor care suferă de diabet zaharat.
  • Previne şi ţine sub control ateroscleroza – specialiştii în domeniu au confirmat faptul că un consum de mere zilnic, timp de o lună, poate să reducă cu 40% concentraţia substanţei din sânge care este responsabilă pentru afectarea elasticităţii arterelor, provocând ateroscleroză.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii