Nou născuţi
2313 accesări 13 Iunie 2017 0 comentarii

Cât de mult pot creşte copiii în primul an de viaţă

Părinţii vor să ştie întotdeauna dacă bebeluşul lor se dezvoltă corespunzător şi să fie siguri că observă fiecare deficienţă pentru a o putea aduce la cunoştinţa medicului pediatru.

Creşterea în greutate a nou-născutului este importantă în primele luni de viaţă, copilul practic triplându-şi greutatea la vârsta de un an.Astfel, în primele patru luni de viaţă, sugarul creşte în medie cu 750 grame pe lună, astfel încât un copilaş care s-a născut cu o greutate de trei kilograme, spre exemplu, îşi va dubla greutatea. Apoi, între patru şi opt luni creşterea medie este de 500 g/lună, între 8 şi 12 luni, de 250 grame/lună.

„Unii sugari alimentaţi la sân pot creşte mai mult decât atât (1.000 grame pe lună), în primele luni de viaţă, fără ca aceasta să fie considerată o creştere excesivă”, precizează specialiştii clinicii Euromaterna.

Pentru mai multe detalii şi programări, apelaţi numărul de telefon 0241.605.555.

Taguri articol: pediatrie parinti nou născuţi copii euromaterna sugarul bebeluşul bebe copilul kilograme creşterea greutate

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.