Diete
1729 accesări 29 Martie 2016 0 comentarii

"Cu mâncarea e la fel, chiar dacă nu vrem să recunoaştem"

Pe "banii"cui mâncăm? se întreabă, retoric, într-o postare pe Facebook, medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

"Orice om chibzuit are lunar un buget. Şi cheltuieşte cât îl ține buzunarul. Sunt momente în care şi-ar dori cine stie ce minunăție, se uita in portofel si dă trist din cap: nu are cu ce:( Sau așteaptă câteva zile/săptămâni/luni, strânge bănuț cu bănuț, mai renuță la una, mai economisește la alta si gata, își satisface dorința. Nu poți obține mereu tot ce-ți dorești, e nevoie de sacrificii, renunțări, efort. Sau faci împrumut la bancă si platești apoi de te ustură!
Cu mâncarea e la fel, chiar daca nu vrem sa recunoastem. Majoritatea dintre noi avem buget de oameni săraci, doar 3 lei in buzunar. De atâtea calorii are nevoie corpul nostru sa se mențină, atât de puțină mâncare își permite. Si noi ce facem? Ne petrecem ziua cheltuind fără număr! "Vreau pizza cu multa brânză, am pofta de ceva dulce, iau ceva de ronțăit la film..." Eu v-aș întreba: din "banii" cui?
Considerati bugetul de calorii ca si bugetul financiar, faceți un exercitiu minim de management si considerati kilogramele in plus datoria pe care ati facut-o la bancă. Ele sunt dovada ca ati mancat mai mult decat v-ati putut permite. Nu corpul e de vina, nu el ne saboteaza, ci noi. Pentru ca aruncăm cu "banii" in stanga si in dreapta fara sa ne pese, ca niste nababi. Si cand colo ne fluieră vântul prin buzunare:( Incercati sa fiti realisti, nu e o rușine sa recunoaștem că suntem săraci ca buget de calorii, e mai degraba un curaj! Iar a te comporta in consecință, un semn de maturitate:)", concluzionează medicul Mihaela Bilic.

Taguri articol: diete mihaela bilic

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.