Remedii naturiste
1227 accesări 13 Aprilie 2017 0 comentarii

Ginsengul indian, planta care te scapă de efectele stresului

Stresul, odată ce a scăpat de sub control, face ravagii în organism. Deşi este greu de crezut, tensiunea nervoasă este responsabilă de declanşarea multor boli degenerative.

Chiar dacă încercăm să gestionăm corect situaţiile stresante, sunt persoane care nu mai fac faţă şi se lasă în voia acestui inamic invizibil. Odată ce în organism apar semnele stresului cronic, este foarte greu pentru pacient să îşi echilibreze starea de sănătate fizică şi psihică. Acest proces poate dura luni sau chiar ani de zile. Pentru ca acest lucru să se întâmple, există anumite produse, în afară de cele medicamentoase, care contribuie la o refacere mai rapidă.

Ginsengul Indian (ashwagandha) este o plantă exotică indiană cu efecte anti-anxietate, neuroprotectoare, are capacitatea de a distruge radicalii liberi şi de a susţine sistemul nervos.

„Ashwagandha previne îmbătrânirea, reduce hipertensiunea, colesterolul, îmbunătăţeşte concentrarea şi abilitatea mintală, este tonic hepatic, creşte rezistenţa şi forţa fizică. Multe persoane folosesc ginsengul indian pentru a tratat oboseala cronică, deshidratarea, atrofia musculară, impotenţă, îmbătrânirea prematură, pierderea memoriei, tulburările neurodegeneratiive, inflamaţii, artrite etc. De asemenea, ashwagandha are efecte benefice în anxietate, sevraje, disfuncţii sexuale etc”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Acest supliment alimentar are proprietăţi de atenuare a depresiei şi anxietăţii, la fel ca unele medicamentele specifice. Înainte de a lua orice supliment alimentar, consultaţi medicul de familie sau un fitoterapeut, după caz.

Taguri articol: remedii naturiste hipertensiune medicamente stres

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.