Sfatul medicului
2455 accesări 06 Iunie 2016 0 comentarii

Infertilitatea la bărbaţi: factori de risc

Stilul de viaţă nepotrivit, contactul cu substanţe nocive şi alimentaţia necorespunzătoare sunt factorii principali care produc dereglări hormonale în rândul bărbaţilor. Dr. Eduard Circo, specialist endocrinolog, ne împărtăşeşte detalii despre cauzele dezechilibrelor hormonale întâlnite la bărbaţi.


„Afectarea testiculelor se poate produce sub efectul unor poluanţi sau din cauza consumului unor produse alimentare care conţin anumiţi compuşi chimici: insecticide, pesticide, tot felul de compuşi care sunt implicaţi în agricultură, în păstrarea alimentelor, a fructelor şi a legumelor. Poluanţii industriali, bisfenolul de exem-plu, fac parte din categoria xenoestrogenilor, substanţe chimice care seamănă ca structură cu hormonii feminini. Aceşti xenoestrogeni sunt foarte nocivi pentru bărbaţi deoarece le afectează funcţia testiculelor.


În felul acesta, mulţi bărbaţi, la ora actuală, suferă de oligospermie, oligoasterospermie (scăderea capacităţii de fertilizare a spermei), ceea ce sigur duce, în timp, la complicaţii în intimitatea de cuplu, la infertilitate masculină”, a declarat dr. Eduard Circo.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.