Sfatul medicului
1545 accesări 22 Ianuarie 2016 0 comentarii

Medicii avertizează: evitaţi expunerea la frig!

Meteorologii ne avertizează că ne aşteaptă câteva zile de ger persistent. Atenţie, temperaturile deosebit de scăzute ne pot afecta sănătatea, aşa că este bine să ţinem cont de sfatul medicilor.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) recomandă ca, în zilele în care se înregistrează temperaturi extrem de scăzute, să evităm deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig. De asemenea, pentru a ne feri de răceli şi gripe, trebuie să respectăm regulile de igienă şi să consumăm cât mai multe fructe şi legume, precum şi alimente bogate în proteine.

Îmbrăcaţi-vă bine!
Dacă trebuie să vă deplasaţi în spaţii deschise, trebuie să vă îmbrăcaţi corespunzător.
„Este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a ne feri de degerături”, ne sfătuiesc reprezentanţii MS.
Persoanele vârstnice şi mai ales cele care suferă de afecţiuni cardiace şi respiratorii trebuie să evite deplasările şi spaţiile aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.
Pentru a preveni îmbolnăvirea, este indicat consumul de fructe şi legume, precum şi de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate. Contrar credinţei populare potrivit căreia alcoolul ne-ar încălzi într-o zi friguroasă, acesta face mai mult rău decât bine, astfel că este reco-mandat să evităm consumul de băuturi alcoolice.

Au fost refăcute stocurile de medicamente
„Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să verifice stocurile de medicamente necesare pentru tratamentul pacien-ţilor afectaţi de temperaturile scăzute din această perioadă. De asemenea, serviciile de ambulanţă judeţene au fost avertizate să suplimenteze numărul de echipaje şi să doteze corespunzător maşinile de intervenţie, în funcţie de necesităţile din teren”, precizează Biroul de presă al MS.
La Constanţa, sunt anunţate în continuare temperaturi negative, cu minime ce vor atinge -9, -10 grade. Autorităţile locale au pregătit adăpostul pentru oamenii străzii, unde, în prezent, se află patru persoane defavorizate. Centrul de primire se află pe strada Soveja, în zona Gravity Park. De asemenea, în aceste zile, principala sarcină de serviciu a Poliţiei Locale este să patruleze în tot oraşul pentru a identifica persoanele fără adăpost şi a le transporta la Spitalul Judeţean, urmând a fi transferate apoi la centrul din strada Soveja.
„Rugăm constănţenii care observă persoane aflate în dificultate din cauza gerului să anunţe la numărul de apel pentru situaţii de urgenţă 112 sau la Dispeceratul Primăriei, la numărul de telefon 0241/55.00.55", ne recomandă purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana.

Taguri articol: sfatul medicului medicamente răceli igienă alimente alcool legume fructe afectiuni

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.