Sfatul medicului
518 accesări 11 Ianuarie 2018 0 comentarii

Medicii vă învață cum să preveniți infecţiile respiratorii de sezon

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa desfăşoară până la data de 16 februarie campania „Prevenirea infecţiilor respiratorii de sezon” cu scopul de a preveni îmbolnăvirile respiratorii şi a scădea incidenţa numărului infecţiilor respiratorii de sezon.

Ca urmare, pentru a evita infecţiile respiratorii de sezon (guturaiul, virozele respiratorii, gripa, pneumopatiile ş.a), medicii ne sfătuiesc să nu uităm, în primul rând, să ne spălăm mâinile cu săpun şi apă din abundenţă. Apoi, când tuşiţi sau strănutaţi, trebuie neapărat să folosiţi o batistă sau şerveţele de unică folosinţă.

În plus, medicii recomandă o vestimentaţie adecvată acestui sezon, aerisirea încăperilor, o alimentaţie sănătoasă (creşterea aportului de vitamina C - fructe şi legume crude). De asemenea, nu trebuie să uităm de activitate fizică, mişcare, evitarea oboselii prelungite, evitarea consumului de alcool, fumatului şi desigur, izolarea la domiciliu sau în spital, după caz a celor bolnavi.

Taguri articol: sfatul medicului fructe gripa legume dsp vitamina c infectii respiratorii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.