Nutriţie
574 accesări 18 Februarie 2022 0 comentarii

Ovăzul, ideal pentru a vă bucura de un somn de calitate

Ştiaţi că ovăzul consumat înainte de culcare vă ajută să dormiţi mai bine? Desigur, un somn odihnitor este sinonim cu o stare bună de sănătate şi cu un nivel ridicat de energie. Plecând de la afirmaţia de mai sus, apar următoarele întrebări: Dormiţi opt ore fără întrerupere sau vă treziţi mereu în timpul nopţii, iar dimineaţa simţiţi că nu v-aţi odihnit deloc? Dacă răspunsul la cea de-a doua întrebare este da, trebuie să luaţi măsuri. Este important să faceţi anumite schimbări şi să luaţi un remediu simplu: o porţie terci de ovăz înainte de culcare.

Totodată, un somn adânc şi odihnitor depinde de mai mulţi factori, iar doi dintre ei sunt foarte clari: ora la care serviţi cina şi ce alimente mâncaţi la ultima masă a zilei. Iată un lucru interesant de reţinut: ficatul realizează procesul de detoxificare între orele 1:00 şi 3:00 dimineaţa. Aşa că, dacă mâncaţi târziu sau serviţi o masă copioasă, această funcţie nu mai este la fel de eficientă, iar voi vă treziţi din somn. Având în vedere aspectele menţionate mai sus, este recomandat să luaţi cina între orele 19:00 şi 21:00. În ceea ce priveşte alimentele pe care trebuie să le consumaţi seara, una dintre cele mai bune opţiuni este ovăzul, atât pentru sănătatea organismului, cât şi pentru a vă bucura de un somn de calitate. În acelaşi timp, fulgii şi laptele de ovăz conţin nutrienţi benefici care reglează glicemia, acest echilibru fiind foarte important în ultimele ore ale zilei.

Taguri articol: nutritie energie apa alimente remediu nutrienţi glicemia ovaz

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.