Diete
1862 accesări 02 Martie 2016 0 comentarii

"Rişti să nu-i mai simţi gustul". Mihaela Bilic, despre consumul excesiv de zahăr

Zahărul este considerat "otrava albă". Începând cu diabetul şi continuând cu problemele dentare, cardiovasculare şi de ficat, consumul excesiv de zahărul este blamat din ce în ce mai tare în ultimii ani. Şi pe bună dreptate. Cu toate acestea, în cantităţi mici, această substanţă nu este nici pe departe un dezastru. Iată ce spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic despre zahăr:

Toată lumea din jurul meu a apelat la mărţisoare care mai de care mai apetisante, deci cu riscul unei hiperglicemii am gustat din toate. Şi culmea, fără sentiment de vină. Pentru că ce e făcut rar se numeşte excepţie şi nu contează.
Face bine din când în când să-ţi demonstrezi că ai voie să mănânci orice, că multe din dulciuri doar arată bine însă gustul nu e mereu la înălţime. Parcă mai multă detaşare, linişte şi sentiment de control ai atunci când simţi că poţi fi stăpân pe situaţie, că nu există tabu-uri şi nici demoni alimentari. Doar banalul zahăr prezent în multe forme/culori/arome. Poţi să guşti din el pentru plăcere, amuzament, stare de bine. Nu fă din el un prieten nedespărţit, rişti să nu-i mai simţi gustul şi abia atunci e nevoie de o doză mai mare. Lasă momentele dulci să fie doar momente, nici Mărţişorul n-ar mai avea niciun farmec dacă ar fi în fiecare zi!, a scris pe Facebook, medicul Mihaela Bilic.

Taguri articol: diete mihaela bilic diabet dulciuri zahar

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.