04 Martie 2022
882 accesări
0 comentarii

Cei mai mulţi specialişti susţin că masa de dimineaţă este esenţială pentru sănătate pe termen lung, că e cea mai importantă masă a zilei. Există însă şi păreri că lucrurile nu trebuie musai să stea aşa. Nutriţionistul dr. Mihaela Bilic consideră că atunci când vine vorba despre micul dejun la adulţii care vor să slăbească nu este obligatoriu.

„Necesitatea micului dejun poate avea argumente științifice cu o singură condiție: să-ţi fie foame! A mânca dimineaţa e recomandat copiilor, persoanelor care urmează să desfășoare efort şi muncă fizică, dar nu şi celor care vor să slăbească. Ştiu, o să spuneți că trebuie să luăm micul dejun, că e cea mai importantă masă a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat. Când vrei să slăbești trebuie să mănânci mai puţin. Atunci ce rost are să-ţi începi ziua «cheltuind» din puţinele calorii pe care le ai în buget când te așteaptă o zi lungă de abținere în care cu siguranță o să-ţi fie foame. Dacă corpul nu-ţi cere, de ce să-i dai? Orice mâncare şi oricât de puţină ar fi, mâncată fără foame, îngrașă. Corpul nostru se află într-o situație absurdă: primește mâncare când nu cere, doar pentru că trebuie, e ignorat când îşi dorește ceva şi este certat că nu slăbeşte”, spune nutriţionistul.

Potrivit Mihaelei Bilic, dacă vrem să slăbim trebuie să aşteptăm să ne fie foame. „Nu e o tragedie dacă nu mâncăm până la prânz, iar micul dejun poate fi doar o cafea cu lapte”, subliniază dr. Mihaela Bilic.

Taguri articol: nutritie mihaela bilic mic dejun sfaturi practice

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ