Diete
14757 accesări 15 Martie 2016 0 comentarii

"Veţi slăbi, vă promit!" Mihaela Bilic, sfaturi pentru cei care vor să piardă kilograme

Pierderea kilogramelor în plus nu este deloc un lucru simplu, cu atât mai mult cu cât vine la pachet cu obiceiuri culinare nesănătoase, adânc înrădăcinate în mentalul nostru. Vizavi de acest aspect, medicul nutriţionist Mihaela Bilic a postatun mesaj pe Facebook, prin care ne oferă câteva sfaturi de nutriţie:

„Cum să reinventăm gătitul in beneficiul siluetei? Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. Orice ai mânca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii. Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea la televizor îngraşă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri.

Dar şi gătitul ăsta poate fi o capcană dacă nu suntem atenţi la ulei. Avem în tradiţiile culinare uleiul ca şi ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu "se pune ulei în cratiță" … La 100cal/lingura pot să vă spun că obiceiul ăsta ne "costă" silueta. Orice mâncare cu legume poate deveni bombă calorică în funcâie de cât ulei conţine, nu e nevoie să fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca să ne îngrăşăm, o facem şi cu un ghiveci care are ulei.

Nu contează tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e în credința noastră ca fără ulei nu se poate. În Franta, pacienţii obezi sunt obligaţi să asiste la o lecţie de gătit în care nu se foloseşte ulei, tocmai pentru a vedea/simţi că gustul nu depinde de el. Cu sos de roşii, condimente şi ierburi aromate se obțin preparate mai gustoase. Apoi, dacă avem carne, pește sau brânza intr-o mâncare savoarea e garantată. "Economia" pe care o faceţi în bugetul caloric e uriașă dacă eliminaţi uleiul de gătit. Şi pe lângă silueta, sănătatea voastră va avea de câștigat scăpând de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit şi descoperiți ce gust are mâncarea fără el. Lăsaţi doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!”, ne sfătuieşte medicul.

Taguri articol: diete mihaela bilic dietă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.