19 Decembrie 2015
1830 accesări
0 comentarii

Aflaţi în plin sezon de răceală şi gripă, „alergăm” după fel de fel de sfaturi şi recomandări care să ne ajute să nu ne îmbolnăvim. Medicii spun că cel mai important este ca organismul să fie pregătit să facă faţă „avalanşei” de microbi şi viruşi şi, astfel, să ţină piept oricărei afecţiuni de sezon.

Regula de aur pentru a reduce riscul de îmbolnăvire este întărirea sistemului imunitar, însă nici alimentaţia nu iese din discuţie.

„Un organism sănătos înseamnă un sistem imunitar puternic. Ori, acest lucru presupune şi un stil de viaţă sănătos, o alimentaţie echilibrată, care să conţină, pe lângă proteina animală, şi multe vegetale.

Un alt pas important este acela de a păstra regulile de igienă cu stricteţe, atât acasă, cât şi în mediul social. În acest sens, o educare a copiilor în vederea susţinerii igienei este binevenită.

În cazul în care răceala debutează cu temperatură, frisoane sau dureri musculare, ea trebuie urmărită constant. În cazul în care simptomele persistă mai mult de 24 de ore, pacientul trebuie consultat în ambulatoriul de specialitate pentru a primi tratamentul adecvat”, a precizat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase