Fiți atenți la culoarea ficatului de pui, atunci când îl cumpărați!

Fiți atenți la culoarea ficatului de pui, atunci când îl cumpărați!

Vă place ficatul de pui? Foarte bine. Acesta, spun specialiștii, este un aliment care ar trebui inclus în regimul fiecărei familii, măcar o dată pe lună, pentru că este extrem de bogat în nutrienți. Mai mult decât atât, ficatul de pui reprezintă o sursă excelentă de fier, astfel că în doar o sută de grame de ficat se găsesc aproximativ 7-12 grame de fier. În același timp, acesta este o sursă bogată de zinc şi seleniu, minerale, ce joacă un ...

Citește mai mult

Ridichile roșii, acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei
Legume 27 Martie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ridichile roșii, acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei

Vă plac ridichile roșii? Dacă nu le-ați introdus până acum în alimentație, ar trebui să începeți să o faceți. De ce? Pentru că aceste legume mici și roșii aduc un plus de sănătate corpului atunci când sunt consumate cu regularitate. Potrivit dr. Coralia Năstase, în primul rând, acestea sunt foarte indicate împotriva pietrelor la fiere şi rinichi. Așadar, persoanele cu asemenea probleme ar trebui să bea câte şase linguri de ...

Citește mai mult

Legume și fructe proaspete sau congelate? Ce alegeți?
Nutriţie 22 Martie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Legume și fructe proaspete sau congelate? Ce alegeți?

Ce tip de legume și fructe consumați în mod frecvent? Proaspete sau congelate? Pentru a înțelege diferența dintre legumele proaspete și cele congelate, este de ajuns să ne gândim la procesul de recoltare și transport. Spre exemplu, dacă legumele ar fi culese atunci când sunt bine coapte, acestea s-ar altera până ar ajunge dintr-o altă țară îndepărtată pe rafturile supermarketurilor de la noi din țară. Prin urmare, fructele și legumele ...

Citește mai mult

Cum arată „farfuria“ ideală pentru a avea o sănătate deplină
Mâncăruri 13 Februarie 2020 de Andreea PERHAIŢĂ

Cum arată „farfuria“ ideală pentru a avea o sănătate deplină

Atunci când există multă informaţie, în loc să ne lămurim, devenim confuzi. Aşa şi cu dietele şi cu regulile de alimentaţie. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic consideră că, atunci când vrem să slăbim, trebuie să păstrăm un echilibru în alimentaţie, astfel încât să lăsăm organismul să funcţioneze normal. „Când vine vorba despre slăbit, principalii nutrienţi care trebuie limitați sunt carbohidrații, adică amidonul ...

Citește mai mult

ATENŢIE MARE! Alimente care te pot ucide dacă nu sunt gătite corect
Mâncăruri 25 Octombrie 2016

ATENŢIE MARE! Alimente care te pot ucide dacă nu sunt gătite corect

Gătitul este ceea ce ne face umani, spune Richard Wrangham, un primatologist britanic şi profesor de biologie evoluţionistă umană la Universitatea Harvard.Cu ajutorul focului, omul a reuşit, din cele mai vechi timpuri, să prepare hrana, să schimbe textura dură a cărnii, se înmoaie tuberculi, să descompună legumele fibroase, alocând din ce în ce mai mult timp preparării hranei. Dar un alt motiv pentru a găti termic mâncarea este faptul că unele alimente ...

Citește mai mult

DIETĂ VEGANĂ / CU CE SĂ ÎNLOCUIEŞTI CU SUCCES OUĂLE DIN MÂNCĂRURI ŞI DULCIURI
Diete 26 Februarie 2016

DIETĂ VEGANĂ / CU CE SĂ ÎNLOCUIEŞTI CU SUCCES OUĂLE DIN MÂNCĂRURI ŞI DULCIURI

Ouăle sunt ingrediente de bază în multe mâncăruri. Însă nu de înlocuit. Ele pot fi substituite cu succes de alte ingrediente naturale, la care probabil că nici nu te-ai gândit.Iată câteva sfaturi rapide pentru a înlocui ouăle cu ingrediente vegetariene pentru a reuşi să găteşti reţetele tale preferate Sos de mere Sosul de mere este un ideal înlocuitor pentru ouă în prepararea dulciurilor. Un sfert de cană de sos de mere ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: "Peste 500g fructe pe zi duc la grăsime abdominală şi colesterol crescut"
Sfatul medicului 10 Februarie 2016

Mihaela Bilic: "Peste 500g fructe pe zi duc la grăsime abdominală şi colesterol crescut"

Nutriţionistul dr. Mihaela Bilic atrage atenţia asupra potenţialului efect nociv al fructelor consumate în exces. Medicul face legătura între efectele negative ale fructozei din alcool asupra sănătăţii ficatului şi efectele aceleaşi substanţe regăsite, de altfel, în toate fructele. „Toată lumea ştie că alcoolul e un produs care se metabolizează exclusiv în ficat şi, ca urmare, consumat în exces, poate duce la steatoză hepatică (ficat ...

Citește mai mult

Ceaiul de GHIMBIR. Cum se prepară corect  şi care sunt cele mai importante beneficii
Nutriţie 02 Februarie 2016

Ceaiul de GHIMBIR. Cum se prepară corect şi care sunt cele mai importante beneficii

Ghimbirul este o rădăcină de culoare brun deschis cu calități care o transformă într-o plantă miracol, mai ales datorită nivelului ridicat de vitamina C, magneziu și alte minerale.În curele de slăbire sau pentru tratatea simptomelor numeroaselor boli, ceaiul de ghimbir face totdeauna minuni. Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea sa a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau ...

Citește mai mult

12