22 Octombrie 2015
1512 accesări
0 comentarii

Pentru situaţia în care pacienţii constănţeni solicită să fie trimişi la tratament/intervenţie chirurgicală într-un stat membru UE/SEE, conform reprezentanţilor CJAS Constanţa, aceştia trebuie să îndeplinească două condiţii cumulative: tratamentul solicitat să se regăsească printre ser-viciile medicale din pachetul de servicii de bază acordate asiguraţilor din România şi să nu poată fi acordat în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obţinerea tratamentului în România, luând în con-siderare starea curentă de sănătate a pacientului şi evo-luţia probabilă a bolii.

„Pentru aceşti pacienţi este nevoie de acordul medicului curant, finalizat cu un raport medical, emis de un Spital Clinic Universitar din România pentru efectuarea tratamentului în străinătate. Apoi, documente medicale necesare sunt: biletul de ieşire din spital, analize şi rapoarte medicale, rezultate examene histopatologice, re-zultate investigaţii de imagistică (RMN, CT, PET/CT), buletine radiologice şi ecografice etc., cu precizarea că tratamentul ne-cesar pacientului se află pe lista serviciilor medicale din pachetul de servicii de bază de care beneficiază persoanele asigu-rate în sistemul de asigurări so-ciale din România.

Pacientul care solicită trata-mentul în străinătate trebuie să trimită medicului de la spitalul unde doreşte să fie tratat toate aceste documente scanate şi să solicite acceptul pentru tratamentul/intervenţia chirurgicală de care are nevoie.

Medicul din străinătate va trimite înapoi pacientului acceptul clinicii respective,într-un document scris. Dacă pacientul primeşte aviz favorabil, va putea beneficia de tratament în afara ţării pentru afecţiunea de care suferă”, transmit repre-zentanţii instituţiei.

Taguri articol: stiri medicale tratament cjas constanţa

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase