08 Ianuarie 2016
1480 accesări
0 comentarii

Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.

Încă 143.000 de dozede vaccinPotrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, acesta a achiziţionat iniţial 500.000 de doze de vaccin antigripal care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică la nivel local. Totuşi, la sfârşitul anului trecut, s-a decis suplimentarea numărului de doze.

„La cererea direcţiilor de sănătate publică, am luat decizia de a suplimenta cantitatea de vaccin gripal cu încă 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor la risc, astfel încât să evităm creşterea numărului de îmbolnăviri prin viroze de sezon. Recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire să se adreseze medicilor de familie pentru a obţine gratuit acest vaccin”, declară ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Ministerul Sănătăţii a demarat campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. De atunci, peste 461.000 de persoane au fost vaccinate.

„Până în prezent, specialiştii în sănătate publică au informat Ministerul Sănătăţii că activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică largă şi fără tendinţă de creştere semnificativă”, se arată în comunicatul transmis de minister.

Persoanele vulnerabiletrebuie să se vaccinezeCampania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se desfăşoară ca şi până acum, prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale.

Conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, sunt vaccinate gratuit persoanele care fac parte din categoriile expuse la viroze respiratorii.

Acestea includ persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical şi gravidele.

„Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit”, se mai arată în comunicat.

Taguri articol: stiri medicale raceala si gripa

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir