Nutriţie
1532 accesări 22 Octombrie 2017 0 comentarii

Beneficii ale ceaiului verde în lupta cu cancerul

Multe dintre beneficiile aduse sănătăţii de către ceaiul verde au făcut ca această băutură să devină tot mai populară. Antioxidanţii din ceaiul verde sunt apreciaţi pentru proprietăţile lor în prevenirea apariţiei celulelor canceroase, dar şi în încetinirea sau oprirea diviziunii lor. Specialiştii spun că peste 90% dintre cancere sunt cauzate de mediul de viaţă, iar cel mai important dintre factorii ambientali, implicaţi în dezvoltarea cancerului, este dieta. Însă, pe de altă parte, tot dieta ne pune la dispoziţie şi o multitudine de molecule care au efect anticancerigen. De aceea, fitoterapeuţii recomandă consumul de ceai verde.

„Frunzele de ceai verde conţin compuşi bioactivi, inclusiv antioxidanţi, care acţionează asupra organismului nostru în mai multe moduri benefice. Polifenolii de ceai verde, cunoscuţi drept catechine, sunt consideraţi responsabili pentru cele mai multe dintre beneficiile aduse sănătăţii de către ceaiul verde. Cancerul se formează atunci când unele celulele ale corpului nu îşi mai menţin ciclul normal de diviziune, creştere şi moarte, şi încep să se dividă şi să crească necontrolat, uitând să mai moară, fapt ce duce la apariţia tumorilor şi metastazelor şi conduce în final la invadarea şi omorârea gazdei. Avem tot mai multe dovezi care sugerează proprietăţile chimiopreventive ale pulberilor de ceai verde sau extractelor catechinice din ceai. Studiile preclinice au arătat că anumiţi compuşi din ceaiul verde ar putea inhiba proliferarea celulelor canceroase din zona capului şi gâtului, pulmonare, de prostată, de sân, ale sarcomului osteogen, carcinomului epidermoid, carcinomului laringian scuamos, carcinomului nasofaringian, carcinomului renal, tumorilor intestinale si colo-rectale, pancreatice şi gastrice”, a declarat dr. Horaţiu Albu, specialist în microbiologie moleculară.

Taguri articol: nutritie cancer ceai verde antioxidanţi beneficii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.