20 Octombrie 2016
2147 accesări
0 comentarii

Iaurtul este unul dintre alimentele aso-ciate cu un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corectă. Alimentul aduce o serie de beneficii organismului, ajutând la menţinerea unei greutăţi corporale optime sau la eliminarea sur-plusului de kilograme.


Iaurtul este bogat în nutrienţi esenţiali (proteine, calciu, alte minerale şi vitamine) şi are un conţinut caloric moderat. În plus, conţine bacterii lactice active, necesare pentru o floră intestinală echilibrată.

De aceea, iaurtul este potrivit la orice vârstă şi se poate integra uşor în alimentaţie, în orice moment al zilei, la mic dejun, ca desert, gustare între mese sau după o cină frugală.


„Iaurtul este asociat cu menţinerea grăsimii corporale în limite normale, la populaţia care îl consumă în mod regulat. Acest aliment este deosebit de important în prevenirea şi managementul obezităţii. Iaurtul este un aliment uşor de integrat într-un stil de viaţă responsabil şi sănătos. Educarea pentru a înţelege beneficiile consumului de iaurt poate să îmbunătăţească, pe termen lung, sănătatea generală a populaţiei, reducând prevalenţa obezităţii şi a supraponderii, factori favorizanţi pentru o serie de maladii grave, cum este diabetul”, a declarat dr. Nicolae Hâncu, medic nutriţionist.


În momentul în care o persoană urmează o dietă controlată caloric, recomandată în cazuri de obezitate sau exces ponderal, introducerea iaurtului în alimentaţia zilnică poate ajuta în mod semnificativ la scăderea în greutate. Includerea iaurtului într-o dietă echilibrată şi controlată caloric contribuie, alături de alte obiceiuri sănătoase (exerciţiu fizic şi hidratare), la pierderea kilogramelor în plus.


Consumul regulat de iaurt, ca parte a unei alimentaţii echilibrate, previne apariţia afecţiunilor metabolice.

Taguri articol: nutritie alimente calciu bacterii stil de viaţă kilograme proteine minerale mic dejun iaurt

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii