Alimentație și diversificare
1907 accesări 23 Februarie 2016 1 comentariu

Carnea în alimentaţia bebeluşului

Carnea se introduce la bebeluşul sănătos în momentul în care începe şi diversificarea alimentară, la puţin timp după ce bebeluşul a fost obişnuit cu legumele.Mai mult decât atât, diversificarea începe după vârsta de 6 luni a bebeluşului, iar alimentele vor fi introduse treptat.

„Alimentaţia diversificată nu se recomandă înainte de această vârstă, deoarece funcţiile enzimatice intestinale nu sunt complet dezvoltate.
La început, fiecare aliment va fi dat copilului în cantităţi mici, care cresc apoi progresiv, în funcţie de toleranţa digestivă a copilului, care trebuie urmărită cu mare atenţie. Cât priveşte introducerea cărnii în alimentaţia bebeluşilor, trebuie avut în vedere că aceasta trebuie să fie slabă, foarte bine pregătită şi cantitatea consumată nu trebuie să depăşească niciodată cantitatea de legume.
Apoi, mămicile trebuie să ţină cont de faptul că, dacă îi dau într-o zi bebeluşului carne, vor sări peste masa de legume, sau invers, astfel încât, cantitatea de proteine şi fibre să nu fie prea mare şi dificil de digerat.
Dacă apar tulburări digestive, precum intoleranţa la unul dintre alimentele noi se revine la alimentaţia de dinaintea îmbolnăvirii, diversificarea reluându-se după însănătoşire. În cazul în care bebeluşul refuză alimentul nou introdus, chiar şi după mai multe încercări, se renunţă pentru o perioadă la administrarea lui, după care se reia în timp”

- explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Taguri articol: bebe alimentatie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

23 februarie 2016 mirela
Oportunitate!

    Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email: mirela_cepraga@yahoo.com

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.