18 Ianuarie 2016
2172 accesări
0 comentarii

Iarna, din cauza temperaturilor scăzute, organismul nostru trece prin mai multe schimbări. Are nevoie de mai mulţi nutrienţi pentru a se încălzi şi pentru a deveni rezistent la răcelile specifice sezonului rece. Pe lângă vitaminele care pot fi găsite în fructele şi legumele proaspete, organismul necesită un aport mai mare de proteine şi de vitamina B12. Acestea se găsesc din plin în produsele din carne.
Consumată în exces, carnea poate avea efecte cancerigene sau de creştere a colesterolului, însă ea nu trebuie să lipsească dintr-o alimentaţie completă şi echilibrată, mai ales în sezonul rece. Cea mai bună sursă de proteine şi vitamina B12 este carnea roşie. Pentru un conţinut mai mic de grăsimi, puteţi alege carnea de vită în locul celei de porc. Dacă preferaţi carnea de viţel, trebuie să ştiţi că, deşi pare mai fragedă, „este mai greu digerabilă decât cea de vită, conţine mai mult colesterol, dar mai puţine grăsimi”, declară dr. Monica Grasa, medic nutriţionist.
Totuşi, carnea roşie nu trebuie să facă parte din consumul alimentar zilnic. Specialistul recomandă una-două porţii de carne roşie pe lună şi încurajează consumul de carne de pui, o sursă veritabilă de proteine. „Carnea de pasăre este mai uşor digerabilă şi are mai puţine grăsimi. Pentru mai multe proteine, consumaţi piept de pui şi nu pulpe, acesta fiind, de altfel, şi mai sărac în calorii”, adaugă medicul.

Taguri articol: sfatul medicului dietă dieta dukan carne colesterol pui nutrienţi răceli fructe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir