15 Noiembrie 2015
1959 accesări
0 comentarii

Vedem pe stradă sau în şcoli din ce în ce mai mulţi copii obezi. Dincolo de lipsa de mişcare fizică, creşterea în greutate este cauzată de alimentaţie. Dr. Mihaela Bilic, specialist în nutriţie, ne dă câteva sfaturi.

Copiii trebuie să bea apă şi ceai neîndulcit, nu suc de fructe! Dacă se consumă, totuşi, sucul de fructe, cantitatea maximă admisă este de 125 ml suc de fructe.
Fructele trebuie mestecate şi nu băute!

Copiii trebuie să bea lapte, acesta nu trebuie înlocuit din alimentaţia lor. Este nevoie de trei porţii de lactate pe zi, adică aproximativ 750 ml de lapte, din diverse surse: lapte, iaurt, brânză. Laptele oferit copiilor trebuie să fie integral, nicidecum dregresat, întrucât copiii au nevoie de grăsimea din lapte pentru mielinizarea celulelor nervoase.

Nu eliminaţi din alimentaţia copiilor carnea de porc, dimpotrivă! Mezelurile nu sunt carne, ci resturi de carne amestecate cu amidon, multă sare, apă şi conservanţi, aşadar, sub nicio formă nu trebuie să îşi găsească loc în rafturile frigiderului unei familii care doreşte să mănânce sănătos.

Familia trebuie să redescopere gătitul în casă! Preparatele tradiţionale, cum ar fi tocăniţă, ardei umpluţi, mâncarea cu sos, din ingrediente simple, precum carne, peşte, ouă, lapte, pâine, dar proaspete, sunt calea către o alimentaţie corectă. Nu eliminăm pâinea din dieta noastră sau a copilului, însă facem separare clară între pâinea noastră cea de toate zilele şi patiserie.

Taguri articol: copilul fructe iaurt sfaturi ingrediente carne mihaela bilic

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii