02 Februarie 2016
54392 accesări
0 comentarii

Ghimbirul este o rădăcină de culoare brun deschis cu calități care o transformă într-o plantă miracol, mai ales datorită nivelului ridicat de vitamina C, magneziu și alte minerale.În curele de slăbire sau pentru tratatea simptomelor numeroaselor boli, ceaiul de ghimbir face totdeauna minuni. Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea sa a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau proprietăţile vindecătoare. Ghimbirul este un rizom care nu ar trebui să lipsească din nicio casă, având numeroase beneficii: reduce inflamaţiile articulare, are proprietăţi anticancer, arde grăsimea, ameliorează migrenele, îmbunătăţeşte circulaţia, întăreşte imunitatea, este leac pentru stomac, luptă cu infecţiile respiratorii

Reţeta ceaiului de ghimbir

Ingrediente:

  • 4 până la 6 felii subţiri de ghimbir crud
  • 1½ la 2 căni de apă filtrată
  • Un pic de suc de lămâie
  • 1 - 2 linguri de miere crudă

Mod de preparare:

Important este ca rădăcina de ghimbir să fie pusă după ce aţi stins focul, nu în timp ce apa fierbe, aceasta fiind una dintre principalele greşeli pe care oamenii o fac când prepară ceaiul.

Spălaţi şi curăţaţi rădăcina de ghimbir, apoi tăiaţi-o în felii subţiri. Puneţi apă la fiert, iar când dă în clocot adăugaţi ghimbirul. Acoperiţi vasul şi lăsaţi la fiert 10 minute, apoi strecuraţi, adăugaţi sucul de lămâie, iar când se mai răceşte mierea.

Beneficiile ceaiului de ghimbir

1. Combatea greața

Una dintre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului de ghimbir este capacitatea sa de a combate greaţa. Bea o ceaşcă de ceai de ghimbir înainte de călătorie şi vei preveni grețurile și vărsăturilor asociate cu rău de mișcare. Dacă nu ai băut ceaiul de ghimbir înainte de a ţi se face greaţă, bea o ceașcă de ceai de ghimbir la primul semn de greață pentru a calma simptomele.

2. Îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul de ghimbir este foarte util în îmbunătățirea digestiei și creșterea absorbției de substanţe nutritive din alimente. Acest beneficiu poate preveni, de asemenea, eructaţiile si balonarea după ce ai mâncat prea mult. La unele persoane, ceaiul de ghimbir creşte apetitului.

3. Reduce inflamaţia

Proprietățile anti-inflamatorii ale ceai de ghimbir sunt bine cunoscute, fiind un remediu mereu la îndemână inclusiv pentru problemele musculare.

4. Luptă cu problemele respiratorii

Ceaiul de ghimbir poate ajuta la ameliorarea simptomelor şi congestiei nazale asociate cu răceala. De asemenea, o ceașcă de ceai de ghimbir ameliorează şi simptomele respiratorii asociate cu alergiile de mediu.

5. Îmbunătățeşte circulația sângelui

Vitaminele, mineralele şi aminoacizii din ceai de ghimbir pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, reducând astfel rata de producere a bolilor sau afecţiunilor cardiovasculare. Ghimbirul împiedică depunerea de grăsime în artere, ajutând la prevenirea atacurilor de inimă şi accidentelor vasculare cerebrale.

6. Combate disconfort menstrual

Dacă ai crampe în timpul ciclului menstrual, înmuoaie un prosop în ceai cald de ghimbir şi aplică-l pe partea inferioară a abdomenului. Efectele ghimbirului pot ajuta la ameliorarea durerii şi relaxează mușchii. În același timp, bea o ceașcă de ceai de ghimbir cu miere.

7. Întâreşte imunitatea

Ceaiul de ghimbir poate ajuta la întârirea imunităţii datorită nivelului ridicat de antioxidanţi din ghimbir. Mulţi oameni beau ceai de ghimbir pentru a ajuta la prevenirea cancerului.

8. Efect anti-stres

Ceaiul de ghimbir are proprietăţi calmante care pot ajuta la scăderea stresului şi a tensiunii arteriale. Acest lucru se datorează combinației de aromă și proprietăţi puternice de vindecare.

9. Crește fertilitatea şi potenţa

Unii specialişti susţin că ceaiul de ghimbir este un adevărat afrodiziac, stimulând totodată fertilitatea. Unele studii arată că ghimbirul, consumat în mod regulat, poate creşte cantitatea de spermă a unui bărbat și vindecă problemele legate de disfuncţia erectilă.

10. Alte beneficii

Multe alte beneficii ale ceaiului de ghimbir includ:

  • Luptă împotriva infecţiilor şi a respirației urât mirositoare
  • Poate încetini creșterea celulelor canceroase
  • Poate ajuta la scăderea colesterolului rău şi creşte colesterolul bun
  • Ajută la detoxifierea ficatului
  • Conţine antioxidanţi puternici care pot reduce radicalii liberi din organism
Taguri articol: remedii naturiste nutritie legume ghimbir

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii