23 Ianuarie 2016
2409 accesări
1 comentariu

Orice cură de slăbire impune din start eliminarea totală a zahărului din alimentaţie, fapt ce-i determină pe mulţi să apeleze la îndulcitorii artificiali. Deşi au puţine calorii, aceştia sunt peri-culoşi pentru sănătate. Astfel, mierea rămâne cea mai la îndemână alternativă naturală a zahărului care ar putea da un gust dulce dietei. Totuşi, consumată în exces, aceasta vă poate sabota eforturile de a slăbi.

Înlocuiţi zahărul cu mierea
Unele tipuri de miere sunt de două ori mai dulci decât zahărul, aşadar veţi avea nevoie de o cantitate mai mică pentru a îndulci produsul preferat.
De asemenea, cercetătorii britanici au arătat într-un studiu din 2013 că mierea consumată zilnic în cantităţi mici poate inhiba pofta de alimente grase şi dulci, fiind astfel un aliat de nădejde în curele de slăbire.
Deşi este mai sănătoasă decât zahărul, medicii nutriţionişti atenţionează că mierea nu trebuie consumată în exces.

„Caloriile sunt cam aceleaşi. Diferenţa este că mierea conţine calorii pline. Acestea provin din proteine şi carbohidraţi de calitate. Zahărul, în schimb, aduce organismului calorii goale din carbohidraţi de slabă calitate”, declară dr. Cătălina Rudencu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Mierea, mai sănătoasă decât pâinea
Tot mai multe cercetări arată că nu grăsimile, ci zahărul este principalul vinovat al acumulării de kilograme în plus. Aceasta pentru că organismul nostru nu are nevoie decât de foarte puţin zahăr, iar excesul îl depozitează sub formă de grăsime.
Multe alimente care nu intră în categoria dulciurilor conţin zahăr ascuns. Printre ele se află pizza, sosurile din comerţ şichiar pâinea. De altfel, dr. Cătălina Rudencu precizează că majoritatea tipurilor de pâine de pe piaţă sunt sărace în nutrienţi şi pline de calorii.
„Recomand atât diabeticilor, cât şi persoanelor aflate la cură de slăbire ca, în locul unei felii de pâine, să consume ocazional o linguriţă de miere.Mierea este un aliment viu ce conţine carbohidraţi şi proteine de bună calitate”, conchide nutriţionistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

23 ianuarie 2016
gogu
aiurea

de fapt substituentii facuti de om pentru anumite produse duc la efecte negative in corp. si inainte se consuma zahar, ulei si sare dar nu vedeai prea multi oameni grasi. se stia ca cei grasi au probleme de sanatate. diabetul era o raritate inainte, doar pt persoane trecute de 40-45 de ani. la fel si hipertensiunea arteriala. si nu se poate spune ca lumea facea sport mai mult sau tinea super diete. se datora faptului ca to ce se manca era sanatos, nemodificat genetic si crescut natural, nu fortat ca in zilele noastre.

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir