Mâncăruri
3049 accesări 18 Decembrie 2015 2 comentarii

Dr. Monica Grasa: "Consumul de somon previne hipertensiunea arterială"

Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon.

Previne diabetul

Somonul este o sursă excelentă de nutrienţi. Conţine vitaminele A, B şi D, precum şi minerale ca fierul, calciul, fosforul şi seleniul. Prezenţa acizilor graşi omega-3 ajută la buna funcţionare a creierului şi la îmbunătăţirea memoriei. Studiile au arătat că aceşti acizi ajută la prevenirea diabetului de tip doi.

Ţine bolile de inimă la distanţă

Poate cel mai important motiv pentru care ar trebui să consumăm somon este acela că previne bolile cardiovasculare. Potrivit dr. Monica Grasa, medic specialist în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, „somonul conţine cantităţi reduse de colesterol şi este bogat în acizi graşi omega-3, recunoscuţi pentru protecţia cardiovasculară”.

Acizii graşi omega-3 reduc inflamaţia şi previn blocarea arterelor, reducând şansele de a dezvolta una dintre principalele boli cardiovasculare, precum hipertensiunea arterială, atacul de cord sau ateroscleroza.

Ajută la slăbit

„Consumul de somon previne hipertensiunea arterială care, alături de dislipidemie şi obezitate, face parte din tabloul ce descrie sindromul metabolic”, declară dr. Monica Grasa.

Astfel, somonul susţine buna funcţionare a metabolismului, fiind o soluţie gustoasă şi sănătoasă pentru persoanele care doresc să slăbească.

Oase mai puternice

Consumul de somon contribuie la sănătatea oaselor. „Carnea acestui peşte conţine proteine de calitate superioară”, precizează medicul. Una dintre ele este calcitonina, care ajută la îmbunătăţirea densităţii osoase prin creşterea absorbţiei de calciu. Acesta este motivul pentru care somonul este cunoscut pentru prevenirea slăbirii structurii osoase şi a afecţiunilor articulare, precum osteoartrita.

Somnul vine mai uşor

Somonul conţine triptofan, un hormon care acţionează ca un sedativ natural. Acesta contribuie la un somn mai odihnitor, primul semn al unui stil de viaţă sănătos.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

18 decembrie 2015 Delia
Posibilitate serioasa de castig!

Posibilitate serioasa de castig! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time. Cand doriti mai multe informatii contactati unul dintre membrii echipei noastre la adresa de e-mail: [email protected] lasand un mesaj cu textul “INFO”. Cerinte: calculator, conexiune internet, cunostinte minime PC, rabdare, seriozitate, perseverenta, atentie la detalii. Nu este necesara experienta! Oferim: instruire gratuita sub forma unor lectii pe email, scrisoare de recomandare, contract de comision; Important! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice si se poate lucra de oriunde, din tara si din strainatate. Oferim și solicităm seriozitate!

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.