Sfatul medicului
1502 accesări 07 Iulie 2017 0 comentarii

Hidratarea, pasul ce trebuie urmat cu sfinţenie, pe timp de vară

Vara, razele soarelui devin din ce în ce mai puternice, iar hidratarea este pasul de urmat cu sfinţenie de fiecare dintre noi.

Efectele nocive ale soarelui sunt cauzate în principal de razele UV. Razele UVB sunt principala cauză a arsurilor solare. Razele UVA sunt şi mai periculoase, pentru că nu provoacă durere, dar pătrund mai adânc în piele.

Ele accelerează procesul de îmbătrânire a pielii şi pot cauza intoleranţă solară, cunoscută ca alergie solară sau pot cauza afecţiuni pigmentare. Dacă aceste daune se repetă, ele pot, în timp, să ducă la dezvoltarea unor cancere de piele.

„Hidratarea pe timpul verii este vitală, pentru a evita efectele grave ale deshidratării şi, în acest fel, pentru a menţine funcţiile organelor. Este foarte bine să se bea acea cantitate de apă recomandată, 2 - 2,5 litri pe zi, iar pe lângă aceasta, să se bea şi alte lichide, precum sucuri naturale din fructe şi legume, pregătite în casă, compoturi, supe şi ciorbe.Trebui să avem grijă şi de piele, să o hidratăm cu creme de protecţie solară, pe timpul zilei, iar seara cu o cremă hidratantă”, explică dr. Emma Gheorghe, medic dermatolog.

Taguri articol: sfatul medicului fructe legume lichide hidratarea soare protecţie vara dermatolog

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.