29 Februarie 2016
105879 accesări
2 comentarii

În ultimii ani, mai multe vedete au apelat la Dieta Dukan pentru a scăpa de kilogramele nedorite. Posibilitatea obţinerii unei siluete de invidiat într-un timp foarte scurt i-a atras şi pe oamenii de rând, bucuroşi că pot mânca proteine animale în cantităţi nelimitate, în orice moment al zilei. Mulţi au apelat la această dietă, fără să ştie ce pericole ascunde, de fapt, regimul recomandat de nutriţionistul francez Pierre Dukan.

Potrivit medicului nutriţionist Mihaela Bilic, deşi Pierre Dukan vrea să dea impresia că a găsit cheia siluetei perfecte, în realitate, el a pus bazele unui imperiu financiar mizând pe un regim alimentar vechi de zeci de ani.

"Dukan a încercat să scoată o dietă care pare unică şi care până la el n-a mai existat, dar este o banală dietă proteică, aşa cum a făcut-o şi Atkins - părintele dietelor proteice - şi Montignac, un alt dietetician francez, care a murit la 60 de ani, în contextul în care durata medie de viaţă a bărbaţilor în Franţa este de 80 ani. Dukan şi-a clădit un imperiu financiar pe această dietă. Acum în Franţa este un mare scandal din cauza Dietei Dukan, inclusiv la posturile de televiziune, s-au scris şi cărţi despre asta. În Franţa, Dieta Dukan nu mai este la modă. Însă, în România oamenii vor să fie întotdeauna mai speciali şi atunci încep să cumpere paste Dukan sau cereale, doar pentru că scrie Dukan pe ele. Dacă el chiar vrea să se îmbogăţească nu poate să-l oprească nimeni, dar n-are cum să inventeze mâncare care n-a mai existat", a declarat medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pentru B365.ro.

Medicul Mihaela Bilic le recomandă celor care ţin neapărat să apeleze la această dietă să urmeze regimul pe o perioadă foarte scurtă de timp, doar pentru a slăbi câteva kilograme repede şi apoi să revină la o dietă echilibrată.

"Nu poţi mânca aşa o viaţă întreagă pentru că această dietă exclude din alimentaţie carbohidraţii, zahărul, glucidele, sau recomandă consumul disociat alacestor alimente. Depresia şi transpiraţia urât mirositoare sunt normale pentru că, mâncând foarte multe proteine şi neavând glucidele şi carbohidraţii de rigoare, amoniacul, care rezultă din metabolismul proteinelor nu poate fi eliminat în mod natural de organe şi atunci iese prin transpiraţie şi respiraţie pentru că organismul intră în aşa-zisa acidoză, din cauza acumulării amoniacului.Apariţia depresiei este firească în contextul în care creierul nostru funcţionează doar cu glucide şi, în momentul în care nu-i dai glucide deloc, intră într-o stare de hiperexcitaţie, care generează nesomn, nervozitate. Sunt stări fireşti, normale şi semne pe care organismul ţi le dă că nu faci un lucru firesc şi echilibrat.Dacă faci excese şi ţii această dietă luni întregi pot apărea probleme renale din cauza acestei acidoze din întreg corpul. Mai există un pericol pentru că organismul, ca să neutralizeze acest mediu acid creat de excesul de proteine, foloseşte calciu şi scoate calciul din oase. Astfel se poate ajunge la slăbirea oaselor, căderea părului. Totodată, mediul acid din organism, cauzat de excesul de proteine, intensifică procesele oxidative şi de îmbătrânire", punctează medicul nutriţionist, pentru b365.ro.

Taguri articol: diete dieta dukan mihaela bilic depresie dietă probleme regim alimentar calciu modă transpiraţie acid carbohidraţi kilograme proteine

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

2 comentarii

5 iunie 2016
Angela
Te ajut sa slabesti !

Vrei sa slabesti sanatos ? Detalii la 0731804131

2 martie 2016
Alina
loc de muncă

Vrei sa-ti imbunatatesti viata? Noi iti oferim sansa unui castig substantial. Nu rata oportunitatea de a-ti rotunji veniturile prestand o activitate usoara, muncind la domiciliu. Ai nevoie de cunostinte minime de utilizare a calculatorului si internetului. Plata castigurilor este garantata prin contract legal de comision oferit din prima zi. Pentru detalii trimite un mail cu textul PROIECT la adresa [email protected]