Sfatul medicului
1367 accesări 23 Octombrie 2017 0 comentarii

Recomandări pentru ca cei mici să ocolească bolile de sezon

Medicii specialişti de la Spitalul privat „Euromaterna” îi avertizează pe părinţi că, în acest sezon, cei mici sunt predispuşi la infecţii virale şi bacteriene, de aceea este nevoie de o atenţie sporită asupra unor obiceiuri care ar putea să îi ferească pe copii de experienţe neplăcute. Pentru ca aceştia să ocolească, pe cât posibil, afecţiunile de sezon, iată ce trebuie să facă părinţii:

„Copiii trebuie protejaţi, în perioada ce urmează, mai ales că virozele îşi fac simţită prezenţa din ce în ce mai mult. De aceea, părinţii se pot ghida după câteva aspecte. De exemplu, la copiii sub un an şi mai ales în primele luni de viaţă, trebuie evitate plimbările în zone aglomerate şi închise (mall-uri, supermarketuri etc.). Asta nu înseamnă că trebuie să staţi închişi în casă. Se menţin plimbările în aer liber, chiar dacă afară s-a trecut la anotimpul rece. Astfel, copilul va suporta mai uşor schimbarea de temperatură, stimulându-şi, în acelaşi timp, imunitatea. Îmbrăcămintea să fie adecvată sezonului, fără a exagera. Părinţii au tendinţa să îmbrace excesiv copilul, fapt ce duce la supraîncălzirea acestuia. Copilul trebuie îmbrăcat asemănător adultului, în privinţa numărului de straturi de haine. Nu renunţaţi la duşurile zilnice, copiii au nevoie de igienă. Cei mici au nevoie de fructe şi legume proaspete. Acestea reprezintă surse de vitamine şi îmbunănăţesc imunitatea. Mergeţi la controalele periodice, vizitaţi medicul la primele semne de boală şi respectaţi programul de vaccinare”, au menţionat specialiştii Euromaterna. Pentru detalii, programări şi consultaţii, apelaţi numărul de telefon 0241.605.555.

Taguri articol: sfatul medicului boli euromaterna fructe igienă imunitate legume consultaţii infecţii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.