14 Septembrie 2015
1301 accesări
0 comentarii

Deşi este cunoscută drept „boala adolescenţei”, acneea poate crea probleme chiar şi la vârste înaintate, pacienţii suferind astfel de pe urma leziunilor şi cicatricelor rămase la nivelul pielii.

Aceste probleme au ca sursă nivelul crescut hormonal care produce secreţia de sebum. Deşi acesta este produs de organism pentru a păstra umiditatea pielii, în momentul în care porii sunt astupaţi de microbi, apare sebumul în exces sau celulele moarte de la suprafaţa pielii, apare acneea.

„Tratamentele din farmacie sunt doar un adjuvant al terapiilor specializate care sunt urmate de pacienţi numai după diagnosticarea formei de acnee şi după analizele de rigoare. Ele nu tratează, ci doar acoperă sau ţin sub control boala pentru o perioadă limitată de timp.

De cele mai multe ori, este nevoie de un consult specializat şi pentru că acneea poate să se declanşeze prin asocierea cu alte afecţiuni sau poate chiar ea în sine să fie o altă formă de afecţiune a pielii. Deşi adresabilitatea către medici a scăzut extrem de mult, pentru că fiecare se tratează după ureche, pacienţii trebuie să ştie că formele grave necesită investigaţii serioase şi că doar prin consultaţie se poate pune un diagnostic corect şi un trata-ment ca atare”, a explicat medicul Irena Smadea, medic primar dermato-venerice-alergologie.

Tratamentul se realizează în urma consultului clinic şi se stabileşte în funcţie de vechimea şi gravitatea bolii. Printre metodele de tratament, medicii recomandă şi o procedură de tratare cu ajutorul laserului. Igiena feţei este la fel de importantă pe cât este tratamentul. Aceşti factori de combatere a acneei, indiferent de stadiul ei, sunt esenţiali pentru ca boala să nu se agraveze.

Specialiştii recomandă evitarea produselor agresive de spălare şi igienizare a feţei care pot usca tenul.

Taguri articol: acnee diagnostic corect irena smadea laser microb tratament ten probleme

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase