O mare parte din genele obezităţii sunt legate de creier, care ne face să ne fie mai mult sau mai puţin foame sau să renunţăm la mâncare. Potrivit Agerpres, între 40 şi 70 la sută din cazurile de obezitate au o componentă genetică. Deşi aceasta a fost legată în mod tradiţional de partea de mijloc a corpului, se pare că majoritatea genelor acestei boli se află în creier. Dr. Ruth Loos, directoarea Programului privind metabolismul şi genetica ...
Aliat principal în situaţiile stresante, sursă de consolare atunci când viaţa ne dezamăgeşte şi afrodiziac excelent, ciocolata este poate cel mai reconfortant şi iubit aliment. Însă cât este de sănătoasă? Ca şi în cazul altor produse, consumată în exces, ciocolata nu este cea mai bună alegere pentru sănătate. Totuşi, există studii care arată că ciocolata – de obicei, neagră, cu cel puţin 70 la sută cacao – este cu ...
Cercetătorii olandezi au descoperit că persoanele care consumă mai mult iaurt măsoară mai puţini centimetri în talie. Acest factor este de multe ori asociat cu sănătatea cardiacă. Deşi au existat studii în trecut care arătau faptul că persoanele care mănâncă iaurt au o greutatea mai mică, depozite de grăsime corporală mai reduse şi circumferinţe ale taliei mai mici, nu era clar dacă acest aliment era cauza principală. „Din punct de vedere ...
Cercetătorii olandezi au descoperit că persoanele care consumă mai mult iaurt măsoară mai puţini centimetri în talie. Acest factor este de multe ori asociat cu sănătatea cardiacă. Deşi au existat studii în trecut care arătau faptul că persoanele care mănâncă iaurt au o greutatea mai mică, depozite de grăsime corporală mai reduse şi circumferinţe ale taliei mai mici, nu era clar dacă acest aliment era cauza principală. „Din punct de vedere ...
Nu mai este de mult un secret că vinul roşu, consumat cu moderaţie, este benefic pentru sănătatea inimii. Alcoolul şi anumite substanţe din vinul roşu, cunoscute sub numele de antioxidanţi, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, însă ele ne fac şi oasele mai puternice şi ne protejează împotriva cancerului. O inimă mai sănătoasă Mai multe studii realizate în 2000 au confirmat faptul că, dacă este consumat cu moderaţie, vinul reduce ...
Apa de trandafiri este un produs natural obținut prin distilarea trandafirului de Damasc, cunoscut și sub denumirea de Rosa damascena. Aceasta poate fi utilizată în multe feluri pentru menținerea sănătății pielii și a stării generale de bine. Indiferent de tipul de piele, această „minune a naturii” vă aduce beneficii multiple. Apa de trandafiri calmează pielea sensibilă și iritată, echilibrează și curăță tenul gras, întinerește, netezește și ...
Apa de trandafiri este un produs natural obținut prin distilarea trandafirului de Damasc, cunoscut și sub denumirea de Rosa damascena. Aceasta poate fi utilizată în multe feluri pentru menținerea sănătății pielii și a stării generale de bine. Indiferent de tipul de piele, această „minune a naturii” vă aduce beneficii multiple. Apa de trandafiri calmează pielea sensibilă și iritată, echilibrează și curăță tenul gras, întinerește, netezește și ...
Nu veți mai privi niciodată bananele la fel după ce veți descoperi cât de multe beneficii pot aduce sănătății odată incluse în alimentație. Bananele ne fac mai veseli, mai deștepți și sunt mai mult decât binevenite după o noapte de petrecere. Ne scapă de grețurile matinale, ne protejează rinichii de cancer, previn diabetul, osteroporoza și pierderea vederii. Mai mult decât atât, bananele alină mâncărimea unei înțepături de ...

