Mai multe studii recente au demonstrat că există o legătură directă între obezitate şi anumite tipuri de cancer. Astfel, excesul ponderal poate declanşa cancerul de colon, de esofag, de endometru, mamar, ovarian şi pancreatic. Potrivit Agerpres, unul dintre aceste studii a stabilit că obezitatea este cauza mortalităţii a 20 la sută dintre femeile şi a 14 la sută dintre bărbaţii care suferă de o afecţiune oncologică. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu susţine că ...
Trecerea anilor nu iartă pe nimeni, iar ridurile fine se aştern pe chipul nostru cu fiecare zâmbet, încruntare sau ridicat din sprâncene. Din fericire, tehnicile medicale de înfrumuseţare au avansat şi ne oferă soluţia tinereţii fără bătrâneţe în doar câteva consultaţii. Una dintre aceste tehnici este injectarea cu botox. Ea constă într-un tratament simplu, nechirurgical care poate ameliora sau chiar şterge temporar ridurile din ...
Deşi, la nivel declarativ, alimentaţia sănătoasă se află printre preocupările majore ale românilor, datele de consum alimentar arată că, pe parcursul unui an, un român consumă, în medie: 21 kg zahăr în formă pură sau din produse zaharoase, 74 kg fructe (conţinând 7 kg zaharuri), 7,3 kg de iaurt (simplu şi cu fructe, care contribuie cu 0,5 kg zaharuri, incluzând şi lactoza naturală din lapte), 16 kg grăsimi (uleiuri vegetale, margarină ...
Data viitoare când mergeţi la cumpărături nu uitaţi să treceţi pe listă grepfrut (sau orice fel de citrice)! Un studiu recent a analizat efectele mirosului de yuzu (o plantă citrică din Asia al cărui fruct seamănă cu un grepfrut mai mic, dar de culoare galbenă sau verde) asupra stării de spirit, scrie csid.ro. Participanţii care au petrecut cel puţin 10 minute mirosind fructul au experimentat o scădere semnificativă a tulburărilor de dispoziţie – un ...
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, legumele albe, printre care şi cartofii, ar putea constitui un scut eficient în prevenirea cancerului la stomac. Dacă până acum cartoful era stigmatizat din cauza numărului mare de calorii şi a indicelui glicemic ridicat, recent s-a demonstrat că acesta ar putea aduce multe beneficii sănătăţii. Potrivit Agerpres, cercetătorii de la Universitatea Zhejiang au realizat un studiu în care s-a observat că cei ...
Părul alb apare la fiecare dintre noi la un moment dat în viaţă. Dar de ce unora le apar primele fire de păr alb la 20 de ani, în timp ce altora, la 50? Dacă aţi observat că albiţi prematur, iar ideea de a vă vopsi nu vă surâde, vedeţi ce puteţi face pentru a împiedica acest proces. Când are loc albirea prematură a părului? Specialiştii spun că părul devine gri atunci când celulele care colorează firul de păr nu mai produc ...
Presărată peste orezul cu lapte, în cafeaua de dimineaţă sau în plăcinta cu mere, scorţişoara este unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite condimente. Însă puţini ştiu că din scoarţa copacului de scorţişoară se fac şi medicamente tradiţionale care se utilizează în toată lumea. Mii de ani, scorţişoara a fost preţuită datorită proprietăţilor sale medicinale, iar în antichitate era un cadou scump destinat regilor. Ştiinţa ...
Săracă în calorii şi bogată nutritiv, lintea este alegerea perfectă pentru un meniu vegetarian, o dietă de slăbit sau pur şi simplu pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Este uşor de gătit, are o aromă bogată şi o valoare nutriţională de pe urma căreia poate profita oricine decide să includă această leguminoasă în alimentaţie. Lintea ne face inima fericită Roşie sau verde, lintea aduce multe beneficii sănătăţii, oricum aţi ...

