CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?
Nutriţie 17 Ianuarie 2017

CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?

În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe care tot noi le-am creat. Din acest motiv, imunitatea noastră este din ce în ce mai scăzută, obosim tot mai des şi este momentul pentru a adopta o strategie zilnică de detoxifiere, pentru a ne recăpăta energia de odinioară. Pe timpul iernii, misiunea noastră este cu atât mai grea, cu cât corpul nostru este mai sedentar şi tinde să înmagazineze mai ...

Citește mai mult

CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?
Nutriţie 17 Ianuarie 2017

CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?

În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe care tot noi le-am creat. Din acest motiv, imunitatea noastră este din ce în ce mai scăzută, obosim tot mai des şi este momentul pentru a adopta o strategie zilnică de detoxifiere, pentru a ne recăpăta energia de odinioară. Pe timpul iernii, misiunea noastră este cu atât mai grea, cu cât corpul nostru este mai sedentar şi tinde să înmagazineze mai ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”
Nutriţie 16 Ianuarie 2017

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”

Tocăniţa şi ciorba nu sunt un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate atâta timp cât sunt gătite în casă, cu produse simple. Mediul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte, într-un interviu pentru „Dilema Veche” despre obiceiul mâncatului sănătos, dar şi despre miturile din alimentaţie. „Dacă mâncăm în continuare produsele simple, nu e un pericol. Gătitul în casă nu e un pericol. Tocăniţa şi ciorba nu ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”
Nutriţie 16 Ianuarie 2017

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”

Tocăniţa şi ciorba nu sunt un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate atâta timp cât sunt gătite în casă, cu produse simple. Mediul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte, într-un interviu pentru „Dilema Veche” despre obiceiul mâncatului sănătos, dar şi despre miturile din alimentaţie. „Dacă mâncăm în continuare produsele simple, nu e un pericol. Gătitul în casă nu e un pericol. Tocăniţa şi ciorba nu ...

Citește mai mult

"Carnea de porc trebuie consumată în mod excepţional". Care sunt cele mai nocive alimente
Nutriţie 09 Ianuarie 2017

"Carnea de porc trebuie consumată în mod excepţional". Care sunt cele mai nocive alimente

Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente. Pentru un stil de viaţă sănătos, trebuie să ţinem cont de ceea ce mâncăm, de cum mâncăm şi de conţinutul alimentelor care compun mesele zilnice. De aceea, trebuie să existe un consum echilibrat de proteine, glucide, grăsimi, minerale şi vitamine. Potrivit dr. Mirela Neamţu, medic specialist nutriţionist, în cadrul Diamed Clinic Research, alimentaţia trebuie să conţină atâtea ...

Citește mai mult

ARSURI LA STOMAC? Mihaela Bilic ne spune cum scăpăm de ele fără pastile sau ceaiuri
Sfatul medicului 04 Ianuarie 2017

ARSURI LA STOMAC? Mihaela Bilic ne spune cum scăpăm de ele fără pastile sau ceaiuri

Arsurile la stomac sunt o problemă de sănătate cu care se confruntă majoritatea oamenilor. De la pastile antiacide până la ceaiuri şi tot soiul de suplimente, suferinzii experimentează orice ca să scape de senzaţia supărătoare. Din păcate, însă, deşi intenţiile sunt bune, nu la fel sunt şi efectele. A vorbit despre acest subiect medicul nutriţionist Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina personală de Facebook. "Dacă arde, stingeți cu puțină ...

Citește mai mult

Cel mai consumat produs de post crește riscul de cancer și îmbolnăvește tiroida
Nutriţie 28 Decembrie 2016

Cel mai consumat produs de post crește riscul de cancer și îmbolnăvește tiroida

Tofu conţine fitoestrogeni un grup heterogen de compuşi nonsteroizi care se găsesc în plante în mod natural. Aceste substanţe blochează producţia normală de estrogeni şi au fost legate de cancerul la sân. Unele studii ştiinţifice au demonstrat că soia „hrăneşte” cancerul la sân de vreme ce se comportă asemeni estrogenului. Depinde totuşi de cât de mult soia consumă femeia respectivă că şi de starea ei generală de sănătate. Tofu ...

Citește mai mult

Ceaiul sănătos care cade colesterolul şi previne cancerul
Nutriţie 28 Decembrie 2016

Ceaiul sănătos care cade colesterolul şi previne cancerul

Mai multe studii pe animale au arătat că iasomia are capacitatea de a încetini evoluţia celulelor canceroase. Un studiu realizat pe şoareci a arătat că este benefic mai ales în caz de cancer mamar, în timp ce un altul a scos la iveală faptul că ajută în caz de cancer al prostatei. Pe lângă toate acestea, un experiemnt realizat pe hamsteri a arătat că antioxidanţii din ceaiul de iasomie, în special catehinele, au proprietatea de a scădea ...

Citește mai mult

1...5960616263...118