Reţete culinare

Ce trebuie să conţină pachetul de şcoală pentru un copil sănătos

publicat la data de 14 Decembrie 2015

Prepararea, comercializarea şi distribuirea alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor este interzisă în incinta unităţilor de învăţământ încă din 2008, potrivit legii. Mai exact, este vorba de alimente ...

Dezlegările la peşte în Postul Crăciunului! Ce peşte putem consuma fără grijă

publicat la data de 28 Noiembrie 2015

Aproape fiecare săptămână din Postul Crăciunului are câte trei-patru dezlegări la peşte, prilej cu care cei care ţin post se pot bucura de beneficiile unice ale consumului cărnii delicate ale acestui animal marin. Peştele ...

Faceţi cunoştinţă cu tofu -

Faceţi cunoştinţă cu tofu - "brânza de soia"! Ce beneficii aduce organismului

Tofu este un aliment care a devenit tot mai popular pe piaţa românească, însă o parte dintre noi suntem încă ...

Prăjitură cu nucă şi smântână

Prăjitură cu nucă şi smântână

Ingrediente Blat: 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu) 150 g zahar 250 g miez de nuca (macinat) un praf sare 2 lgt pudra ...

Salată de ciuperci cu ouă, țelină și cașcaval

Salată de ciuperci cu ouă, țelină și cașcaval

250 g ciuperci 3 – 4 ouă 100 g cașcaval o ceapă roșie o țelină un morcov oțet sau zeamă de ...

Sfaturi practice pentru prepararea salatelor de legume

publicat la data de 09 Noiembrie 2015

Nu pregătiți salata cât timp legumele fierte sunt calde. De asemenea, nu folosiți legume calde și crude în aceeași salată. În ambele cazuri, salatele se vor acri. Pentru a nu-și pierde vitaminele, legumele ...

Sfaturi practice pentru prepararea salatelor de legume

publicat la data de 09 Noiembrie 2015

Nu pregătiți salata cât timp legumele fierte sunt calde. De asemenea, nu folosiți legume calde și crude în aceeași salată. În ambele cazuri, salatele se vor acri. Pentru a nu-și pierde vitaminele, legumele ...

Sufleuri de ciocolată

Sufleuri de ciocolată

Ai nevoie de următoarele ingrediente: – 125 g făină cu factor decreștere – 30 g cacao – 125 g zahăr ...

Mere umplute: un desert bun şi sănătos

Mere umplute: un desert bun şi sănătos

Ingrediente: 4 mere mari, suc proaspăt de lămâie (după gust), 20 g migdale măcinate, 5 curmale fără sâmburi tăiate ...

Păstăi cu carne tocată

Păstăi cu carne tocată

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 gr carne tocata (de porc am folosit) 500 gr pastai galbene (rotunde sau late) 1 rosie mare ...

Prepararea legumelor pentru salate

publicat la data de 09 Noiembrie 2015

Pentru a elimina gustul și aspectul neplăcut pe care, în unele situații, îl dau mâncărurilor unele substanțe conținute de legume, gospodinele sunt sfătuite ca, după spălarea și curățarea legumelor, să le prepare ...

Cum pregătim cea mai bună pizza vegetariană

publicat la data de 12 Octombrie 2015

Ingrediente: blat de pizza, sos, o linguriţă ulei, o ceapă tocată mărunt, un căţel de usturoi zdrobit, un dovlecel dat prin răzătoare, o jumătate de ardei roşu tăiat fâşii, o jumătate de ardei verde tăiat fâşii, 120 g ...

Salată de linte

Salată de linte

400 g linte 3 cepe Un morcov O rădăcină de pătrunjel O țelină mică O crenguță de cimbru Ulei Oțet O ...

Salată de morcovi

Salată de morcovi

3 sau 4 morcovi O ceapă Ulei Zeamă de lămâie sau oțet Sare O legătură pătrunjel verde Câteva ...

PLĂCINTE LA TIGAIE

PLĂCINTE LA TIGAIE

INGREDIENTE 1 kg făină 30 g drojdie proaspătă 1 lingurita sare 1 lingurita zahăr Pentru umplut 800 g brânză ...

123
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.