Dezlegările la peşte în Postul Crăciunului! Ce peşte putem consuma fără grijă
Rețete culinare 28 Noiembrie 2015

Dezlegările la peşte în Postul Crăciunului! Ce peşte putem consuma fără grijă

Aproape fiecare săptămână din Postul Crăciunului are câte trei-patru dezlegări la peşte, prilej cu care cei care ţin post se pot bucura de beneficiile unice ale consumului cărnii delicate ale acestui animal marin. Peştele este recomandat tuturor, în orice perioadă a anului, deoarece este o sursă sănătoasă de proteine şi acizi graşi omega-3. Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) recomandă consumul a cel puţin două porţii de peşte pe ...

Citește mai mult

Sfaturi practice pentru prepararea salatelor de legume
Rețete culinare 09 Noiembrie 2015

Sfaturi practice pentru prepararea salatelor de legume

Nu pregătiți salata cât timp legumele fierte sunt calde. De asemenea, nu folosiți legume calde și crude în aceeași salată. În ambele cazuri, salatele se vor acri. Pentru a nu-și pierde vitaminele, legumele trebuie puse în apă clocotită, în vase acoperite, și ținute la fiert doar cât să se înmoaie. Pentru a-și păstra culoarea verde, fasolea păstăi și mazărea verde se fierb în vase acoperite ...

Citește mai mult

Mere umplute: un desert bun şi sănătos
Rețete culinare 20 Octombrie 2015

Mere umplute: un desert bun şi sănătos

Ingrediente: 4 mere mari, suc proaspăt de lămâie (după gust), 20 g migdale măcinate, 5 curmale fără sâmburi tăiate mărunt, 10 grame stafide zdrobite, 2 dl smântână bătută.Pentru decorare, se pot folosi portocale, madarine sau oricare dintre fructele preferate.Mod de preparare: Merele se taie în jumătăţi, se scoate miezul (având grijă ca peretele ce rămân să aibă cel puţin cinci milimetri grosime) şi se ung cu suc proaspăt de ...

Citește mai mult

Păstăi cu carne tocată
Rețete culinare 22 Octombrie 2015

Păstăi cu carne tocată

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 gr carne tocata (de porc am folosit) 500 gr pastai galbene (rotunde sau late) 1 rosie mare coapta 1 lingura pasta de rosii 1 ceapa mare 1/2 linguritacondiment turcesc 1/2 legatura patrunjel sare, piper negru 2 linguri ulei Cum prepari 1. Pastailor li se rup capetele si apoi se rup in bucati. 2.In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute). Se adauga carnea tocata si se soteaza pana-si ...

Citește mai mult

Cum pregătim cea mai bună pizza vegetariană
Rețete culinare 12 Octombrie 2015

Cum pregătim cea mai bună pizza vegetariană

Ingrediente: blat de pizza, sos, o linguriţă ulei, o ceapă tocată mărunt, un căţel de usturoi zdrobit, un dovlecel dat prin răzătoare, o jumătate de ardei roşu tăiat fâşii, o jumătate de ardei verde tăiat fâşii, 120 g brânză bocconcini tăiată feliuţe, 120 g mozzarella dată prin răzătoare. Mod de preparare: Se întinde aluatul de pizza şi se pun foile în tăvile unse. Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade. Într-o tigaie se ...

Citește mai mult

PLĂCINTE LA TIGAIE
Rețete culinare 20 Octombrie 2015

PLĂCINTE LA TIGAIE

INGREDIENTE 1 kg făină 30 g drojdie proaspătă 1 lingurita sare 1 lingurita zahăr Pentru umplut 800 g brânză sărată 1 legatura mărar PREPARARE Plăcinte foarte rapid de preparat, la tigaie. Ai nevoie de… maia! 1.Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea ...

Citește mai mult

Cotlet de porc la cuptor cu cartofi
Rețete culinare 14 Octombrie 2015 de Redactor

Cotlet de porc la cuptor cu cartofi

Cine iubeşte carnea nu poate refuza niciodată o friptură bună. De aceea, vă propunem o friptură din cotlete de porc la cuptor. Ingrediente: 3 cotlete de porc 4 cartofi O rosie O jumatate de conserva de ciuperci 3 linguri de bulion Sare, piper, ulei, oregano Cotletele de porc secondimenteazacu sare, piper si oregano. Vei vedea ca putin oregano va schimba cu totul gustul fripturii. Intr-o tava pune putin ulei si cotletele de porc, apoi toarna apa pana acoperi carnea ...

Citește mai mult

Cauzele colesterolului crescut
Rețete culinare 14 Septembrie 2015

Cauzele colesterolului crescut

Termenul medical de colesterol sanguin se referă la două tipuri de lipide: colesterolul LDL, care înseamnă proteine cu densitate mică, aşa numitul colesterol „rău” şi colesterolul HDL, care înseamnă proteine cu densitate mare şi care este colesterolul „bun”. Aceste lipoproteine sunt nişte particule concentrate care ajung în organism acolo unde este nevoie de ele. Cauzele care pot produce un colesterol mărit sunt variate şi de multe ori ...

Citește mai mult

123