15 Noiembrie 2016
2617 accesări
0 comentarii

La ora actuală, foarte mulţi constănţeni sunt afectaţi de demenţă, boală care afectează nu numai memoria, ci şi capacitatea de a vorbi şi poate duce la probleme de mobilitate şi chiar deces. Din păcate, tratamentele existente pe piaţă au doar capacitatea de a ţine sub control această afecţiune, dar nu şi de a o vindeca. Totuşi, medicii de pe secţia de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au introdus, de curând, în schema de tratament a acestor bolnavi, un nou medicament, sub formă de studiu clinic.

„Noi sperăm ca odată cu introducerea acestui medicament inovator să aducem pe piaţă o medicaţie care să-i ajute pe bieţii bolnavi. Până acum, acesta s-a administrat numai sub formă de studiu clinic, urmând a fi introdus curând pe piaţă şi să fie util bolnavilor”, ne-a declarat dr. Docu Ani Axelerad, neurolog. Astfel, acest nou medicament se doreşte a aduce un suflu nou pe linia medicaţiei specifice demenţei. În zona aceasta, din păcate, invalidarea este foarte mare. „La ora actuală, avem pacienţi cu tulburări de memorie şi cogniţie marcată, care au nevoie de sprijin familial şi pentru care terapia, la acest moment, aduce elemente pozitive”, a explicat medicul.


Demenţa este o boală care apare ca urmare a afectării creierului. Ea se caracterizează printr-un declin progresiv al funcţiilor mintale. Ca urmare, treptat sunt afectate memoria, limbajul, intelectul, reacţiile emoţionale, modul de comportare. Pe măsura evoluţiei bolii se reduce posibilitatea persoanei de a realiza activităţile de zi cu zi. Simptomele şi evoluţia bolii pot fi, însă, destul de diferite de la o persoană la alta. În general, evoluţia bolii se întinde pe mai mulţi ani, iar diferitele dificultăţi apar şi se accentuează treptat. În concluzie, medicii recomandă ca persoanele afectate să înceapă tratamentul cât mai devreme, pentru a putea încetini evoluţia bolii.

Taguri articol: stiri medicale neurologie boli control docu ani axelerad

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU