Remedii naturiste
5235 accesări 17 Martie 2016 90 comentarii

"A mânca şniţele din soia, cartofi prăjiţi şi preparate pline de chimicale nu reprezintă o hrană de post"

Ligia Pop este un nume recunoscut în domeniul alimentaţiei raw food din România şi internaţional. Este consultantîn nutriţie raw food,autor a şase cărţi de specialitate şi este singurul bucătar rawdin lume care a primit în anul 2011 distincţia de YouTube Next Chef. De asemenea, cartea ei,„Reţete vegane fără foc“a câştigat în 2014 „oscarul“din literatură, la Gourmand World CookBook Awards.


Postul este perioada din an când trupurile ar trebui curăţate de toate toxinele acumulate până atunci, însă postul reprezintă ceva mai profund, adică se referă la purificarea întregului, mai exact minte, trup şi suflet. Atenţia nu trebuie să ne fie îndreptată doar spre alimentaţie, ci pe detoxifierea întregului corp. Acest proces este corect atunci când se lucrează pe toate nivelele, iar toate stările de dinainte, de oboseală, moleşeală, lipsa energiei, plus multe altele, sunt înlocuite cu un complex de energie, putere, claritate mentală, stare de bine, linişte interioară, pierderea kilogramelor care sunt în plus etc.


„Dacă ar fi să vorbim doar despre alimentaţie, am să discut întâi despre câteva greşeli comune din perioada postului. În această perioadă, foarte multă lume consumă preparatele tradiţionale cum ar fi cele pe bază de cartofi, orez, ciuperci, soia, fasole care nu sunt suficient de hrănitoare pentru corp şi de multe ori chiar plictisitoare. Putem apela la internet, fiindcă este o sursă fără margini de reţete delicioase de post. Nu trebuie să mâncăm din scârbă ci din plăcere şi de aceea, chiar şi preparatele de post trebuie să fie gustoase, variate şi pe gustul nostru. Multă lume crede că a mânca chiftele de post, cartofi prăjiţi, şniţele din soia şi preparate din soia pline de coloranţi şi chimicale, departe de a fi numite naturale, multe prăjeli sau prăjituri de post bogate în zahăr rafinat, plus multe altele, reprezintă o hrană de post, adică hrănitoare şi cu scop de curăţare a corpului. Cu toţii ştim în adâncul sufletului, că nu putem să ne amăgim aşa uşor şi că trebuie să facem ceva mai profund pentru a ajuta corpul să elimine toxinele acumulate”, explică Ligia Pop, consultant în nutriţie.


Regula generală:diversitate în alimentaţieEchilibrul trebuie menţinut în toate şi niciodată să nu se facă exces de un ingredient, indiferent cât de sănătos ar fi. „Corpul uman are nevoie de diverşi nutrienţi pentru a asimila, spre exemplu, fierul care nu se asimilează dacă nu se afla în prezenţa vitaminei C, sau dacă nu se află în prezenţa proteinelor de origine vegetală, pentru creşterea hemoglobinei. Nutriţioniştii internaţionali atrag atenţia că inamicii care interferează cu absorbţia fierului sunt ce-ealele şi alimentele rafinate, precum făina albă şi chiar cea integrală, produsele procesate şi cu nenumărate chimicale, zahărul, produsele de patiserie, uleiul rafinat etc. Trebuie să reţinem că, indiferent de alimentaţia zilnică, tradiţională sau de post, trebuie să căutăm să avem diversitate zilnică în alimentaţie, să nu avem o alimentaţie plictisitoare şi să variem legumele, leguminoasele, fruc-tele şi toate ingredientele consumate de la zi la zi”, a mai adăugat Ligia Pop.

Alimente recomandate pentru un post sănătosLegumele şi fructele de diverse culori şi forme, consumate în proporţii bune, adică proporţia mai mica sa fie de fructe şi cea mai mare sa fie formată din legume de sezon şi multe rădăcinoase consumate în stare cât mai naturală, leguminoase fierte cât trebuie nu răsfierte.

Frunzele verzi şi vlăstarii extrem de preţioşi, în special în anotimpurile răcoroase, datorită concentraţiei mari de clorofilă care este considerată esenţa vieţii pământene.
Seminţele şi nucile crude cum ar fi cânepa, seminţele de chia, de susan integral, de floarea soarelui, de dovleac şi altele, bogate în proteine complexe, acizi graşi, calciu, magneziu, fier şi alte minerale importante care protejează sistemul cardiac, scad colesterolul, ne ajută să ne menţinem greutatea la cote normale şi ajută la menţinerea unui sistem nervos echilibrat, iar la copii sunt o sursă majoră de grăsimi sănătoase care îi ajută la creşterea armonioasă.
Algele marine, precum spirulina, chlorella şi altele, sunt surse importante de proteine cuprinzând toţi aminoacizi esenţiali, surse de iod atât de necesar în creştere şi în menţinerea unei tiroide sănătoase.
Super-alimentele, cum ar fi pudra de cătină, pudra de măceşe, pudra de afine, pudra de roşcove, pudra de alge marine, pudra de sâmburi de struguri, goji care este de fapt cătina de gard românească, pudra de armurariu sau mărăcinele de câmp, cât şi altele mai exotice găsite în magazine naturiste, precum maca, moringa, chaga, reishi etc. trebuie intro-duse în alimentaţie.

Consumul de probiotice. Atunci când consumăm alimente bogate în pro-biotice, nu facem decât să adăugăm în „banca“ trupului nostru bacterii prietenoase, ce ajută sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor, contribuie la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, înlesnesc eliminarea toxinelor din corp, norma-lizează valorile colesterolului etc. Un lucru este foarte rar amintit: pentru o absorbţie optimă a pro-bioticelor, organismul uman are nevoie de câteva elemente pre-gătitoare numite „prebiotice“(usturoiul, frunzele de păpădie, prazul şi ceapa crudă).

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

82 comentarii

ieri, ora 05:10 Robertbeell
kamagra kopen in de winkel nederland mat

kamagra kopen in de winkel utrecht http://kamagrabax.com/ - kamagra oral jelly review kamagra jelly kamagra 100mg oral jelly

joi, 2 iulie Williamvah
kamagra 100 mat

kamagra bestellen rotterdam kamagra oral jelly come si usa kamagra oral jelly kamagra jelly kamagra store erfahrung

joi, 2 iulie Dennishurgy
kamagra oral jelly india manufacturer mat

kamagra usage kamagra online kamagra gold 100mg reviews kamagra oral jelly kamagra kopen in winkel rotterdam

miercuri, 1 iulie Robertbeell
india kamagra 100 chewable tablets mat

the kamagra store reviews http://kamagrabax.com/ - kamagra oral jelly in australia kamagra oral jelly kamagra shop erfahrungen 2014

30 iunie Williamvah
kamagra oral jelly how to use video mat

kamagra 100mg oral jelly suppliers india http://kamagrabax.com/ - kamagra store reviews kamagra 100 mg kamagra kopen

30 iunie Dennishurgy
kamagra oral jelly in australia mat

kamagra 100mg tablets http://kamagrabax.com/ - kamagra store kamagra 100mg india kamagra 100 chewable tablets 100 mg

29 iunie Robertbeell
kamagra 100 tablets usage mat

kamagra kopen amsterdam kamagra kamagra kamagra jelly kamagra 100mg tablets india price

28 iunie Williamvah
cheap kamagra 100mg tablets mat

apteka kamagra opinie forum http://kamagrabax.com/ - kamagra 100mg oral jelly price in india kamagra 100 mg kamagra forum srpski

28 iunie Dennishurgy
kamagra oral jelly sale mat

kamagra bestellen amsterdam kamagra jelly kamagra website reviews uk kamagra oral jelly kamagra winkel utrecht

27 iunie Robertbeell
direct kamagra uk mat

womens kamagra 100mg tablets http://kamagrabax.com/ - kamagra 100mg buy kamagra kamagra kopen belgie

123...9
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.