29 Iunie 2016
1300 accesări
0 comentarii

Artrita reumatoidă este o boală autoimună, caracterizată prin distrugerea progresivă şi deformarea articulaţiilor periferice. Aproximativ 28% dintre persoanele afectate de artrita reumatoidă renunţă la serviciu în decurs de un an. Aspectele relevante ale examenului clinic le apreciază medicul reumatolog.
Iată câteva sfaturi de la specialiştii Medstar General Hospital cu privire la ce ar trebui să ştim despre artita reumatoidă.
„Toate persoanele cu dureri articulare, edem şi rigiditate musculară matinală, ce durează mai mult de 30 de minute, ar trebui să aibă în vedere diagnosticul de artrită reumatoidă. Dacă simptomele fie afectează articulaţiile mici sau mai mult de o articulaţie, fie se manifestă timp de peste trei luni, este necesar consultul de specialitate. Iniţierea tratamentului cu medicaţie antireumatică, în special în primele trei luni de la debutul simptomelor, poate să încetinească progresia bolii şi să amelioreze simptomele, funcţionalitatea şi calitatea vieţii.
Când se suspectează artrita reumatoidă este nevoie de radiografia articulaţiilor simptomatică şi măsurarea factorului reumatoid, viteza de sedimentare a hematiilor şi proteina C reactivă”, precizează specialiştii Medstar General Hospital.
În cazul simptomatologiei specifice artritei reumatoide, consultul de specialitate este obligatoriu, deoarece rezultatele negative ale analizelor nu exclud diagnosticul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU