16 August 2016
2670 accesări
0 comentarii

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) nu este finanţat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), ci de Ministerul Sănătăţii. Aşadar, CJAS a întocmit, anul acesta, patru contracte cu furnizori privaţi de transport sanitar neasistat care lucrează în strânsă relaţie cu SAJ şi cu unităţile medicale de stat din judeţ.
„Pe ambulanţele respective, nu avem medic şi asistentă. Pacienţii transportaţi nu necesită asistenţa unui personal calificat. Aceştia pot fi pacienţi dializaţi care trebuie transportaţi la domiciliu, pacienţi din spital care se externează de pe secţiile de neurochirurgie, care au avut accidente vasculare cerebrale şi este nevoie de targă, pacienţi cu multiple fracturi şi operaţii etc.”, explică dr. George Mirel Cristescu, director CJAS.
Aceste firme private sunt plătite de către CJAS, iar sistemul funcţionează în felul următor: spitalul trimite o solicitare la SAJ, această solicitare ajunge la CJAS, este avizată în baza legislaţiei în vigoare şi ambulanţa respectivă merge la spital, ia pacientul şi îl duce la domiciliu.
De acest tip de transport sanitar beneficiază şi cazurile de la sanatorii. De exemplu, Sanatoriul Techirghiol are secţii de copii tetraplegici, paraplegici, copii cu mari probleme de sănătate şi dizabilităţi. Aceştia sunt duşi în judeţele de domiciliu, de oriunde sunt ei, în toată ţara.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU