Sarcina
1339 accesări 21 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 24 DE SARCINĂ

Copilul

În săptămâna 24 de sarcină , copilul stă treaz şi doarme cu regularitate. Creierul se dezvoltă acum rapid şi la nivelul capului creşte părul adevarăt. În interiorul plămânilor se dezvoltă ramuri ale arborelui respirator, precum şi celule specializate care secretă surfactant, o substanţă care va menţine deschişi sacii plini cu aer după naşterea copilului când acesta va respira aer din atmosferă. Pielea copilului este încă subţire şi transparentă, însă acest aspect se va modifica în curând.

Copilul este acum bine proporţionat şi umple spaţiul din uter. În ultima săptămână a luat în greutate aproape 120 grame astfel încât la sfârşitul acestei săptămâni va cântări aproape 630 grame şi va avea aproximativ 30 cm de la creştet la călcâi, fiindde dimensiunea unui ştiulete de porumb.

Gravida

Pe măsură ce circulaţia creşte, la nivelul mucoaselor va fi un flux mărit de sânge, ceea ce va determina ca mucoasa nasului şi a căilor aeriene să se congestioneze, ceea ce va limita cantitatea de aer care este inhalată şi va duce la apariţia sforăitului, obstrucţiei nazale şi a sângerarilor nazale (epistaxis). De asemenea, gingiile se umflă, ceea ce poate cauza o sângerare minoră când te speli pe dinţi sau când foloseşti aţa dentară. Alege o periuţă de dinţi mai moale pentru a scădea iritaţia gingivală.

Ochii pot fi mult mai sensibili acum şi mai uscaţi. Poţi reduce disconfortul, dacă vei folosi lacrimi artificiale.

Sursa: Reţeaua Privată de Sănătate "Regina Maria"

SĂPTĂMÂNA 23 <<<<<<<<<<< MERGI LA >>>>>>>>>>> SĂPTĂMÂNA 25

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.