Sarcina
2012 accesări 25 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 35 DE SARCINĂ

În săptămâna 35 de sarcină, creşterea copilului este aproape completă. Rinichii lui sunt complet dezvoltaţi şi pot excreta reziduuri în urină, iar ficatul poate acum degrada anumiţi produşi de metabolism.

Bratele si picioarele copilului au devenit dolofane, ca urmare a stratului de tesut adipos care s-a format sub piele. In ultima luna de sarcina, copilul va lua rapid in greutate, aproximativ 230 grame pe saptamana. Deoarece va creste atat de mult, vei observa ca nu va mai face acele miscari spectaculoase deoarece are mai putin loc in uter. Totusi, asta nu inseamna ca nu va fi in continuare activ si ca nu vei simti miscarile fetale. Rutina lui de miscare nu s-a schimbat si numarul loviturilor se mentine acelasi, iar tu va trebui in continuaresa numeri miscarile fetale.

Stratul grasos care protejeaza pielea copilului – vernix caseosa - se ingroasa.

La sfarsitul acestei saptamani copilul va cantari aproape 2.4 kg si va masura 46.2 cm, fiindde marimea unui pepene galbende marime medie.

Gravida

Poti sa te simti ca si cum mai ai loc in camera – uterul tau si-a marit volumul de 1000 de ori si acum se afla sub coaste si apasa asupra diafragmului, muschiul situat sub plamani. De aceea ai putea simti ca respiri cu dificultate. Aceasta senzatie de lipsa de aer se va imbunatati inainte de nastere, cand copilul va cobora in pelvis, ceea ce va inlatura presiunea asupra diafragmului si va face ca respiratia sa devina mai usoara. Intre timp, mentine o buna postura a corpului si dormi cu trunchiul ridicat pe o perna, pentru a inlatura presiunea asupra plamanilor.

Daca la inceputul sarcinii ai avut o greutate normala, este posibil ca pana acumsa fii luat in greutateaproximativ 10-12 kilograme si probabil ca nu te vei mai ingrasa foarte mult in urmatoarele saptamani.

Sursa; Reţeau de Sănătate "Regina Maria"

SĂPTĂMÂNA 34 <<<<<<<<<<<< MERGI LA >>>>>>>>>>>> SĂPTĂMÂNA 36

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.