Sarcina
1154 accesări 19 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 8 DE SARCINĂ

Cum se dezvoltă copilul

În această săptămână, multe schimbări au loc în evoluţia fătului, care acum măsoară aproximativ 1.6cm. Toate organele lui, muşchii şi nervii au început să funcționeze. În creier, celulele nervoase sunt ramificate şi se conectează unele cu altele, formând căile neuronale. Braţele bebeluşului tău se îndoaie acum acum la încheietura mâinii, iar picioarele încep să capete aspect normal. Pleoapele îi acoperă ochii, iar pe limba copilului încep să se formeze papilele gustative.

Cum se transformă gravida

Sarcina începe să producă transformări tot mai vizibile pe trupul tău. Sânii au crescut suficient de mult pentru a avea nevoie de sutiene mai mari. De asemenea, talia a crescut vizibil, iar vechii blugi încep să dea semne de capitulare. Mai bine îi puneţi la păstrare până la anul.

Apetitul de mâncare este în continuă creştere. Nu abuzaţi, însă aveţi grijă ca alimentaţia să fie echilibrată şi bogată în carne, legume şi fructe.

Vei fi în continuare obosită şi e posibil ca greţurile să îţi dea şi acum bătăi de cap. Dacă ai de-a face cu câteva crampe de intensitate mică, nu te alarma: ele sunt inofensive în primul trimestru. Alte dureri pe care ai putea să le resimţi în săptămâna 8 de sarcină sunt cele din partea de jos a spatelui sau cele din zona feselor, datorate presiunii exercitate de uter asupra coloanei vertebrale.

Sfaturi

  • te poţi programa la un medic ginecolog, dacă nu ai unul, pentru un control de rutină. La ecograf se poate vedea inima copilului şi se pot auzi bătăile inimii
  • mănâncă hrană sănătoasă
  • odihneşte-te suficient de mult. Dormi cât poţi de mult. S-ar putea ca după ce se naşte cel mic să nu te mai întâlneşti prea des cu astfel de ocazii.
  • Continuă-ţi viaţa de până acum, nu renunţa la prieteni. Activitatea zilnică ţine depresia departe
Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.