Sarcina
1665 accesări 19 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 9 DE SARCINĂ

Cum se dezvoltă copilul

Ai ajuns în săptămâna 9 de sarcină. Felicitări. Fătul este de mărimea unui bob de strugure şi începe să semene tot mai mult cu un copil. Toate elementele sunt la locul lor deşi mai este încă foarte mult până toate părţile corpului şi organele sunt complet dezvoltate. Inima copilului este împărțită deja în patru camere şi încep să se formeze supapele. Organele copilului, muschii, nervii sunt în plină evoluţie.Organele sexuale externe sunt la locul lor, dar nu poate fi distins încă sexul copilului decât peste câteva săptămâni. Ochii sunt pe deplin formaţi, dar pleoapele nu se vor deschide până la 27 de săptămâni. Lobul urechii se formează acum, iar gura, nasul şi nările sunt mai distincte. De acum încolo, copilul va intra într-o perioadă de creștere rapidă în greutate.

Cum se transformă gravida

Încă nu se observă că eşti gravidă, chiar dacă te-ai mai îngroşat în talie. În principal, este vorba despre retenţia de apă şi nu despre straturi de grăsime.

Modificări ale dispoziției sunt comune acum - este perfect normal sa te simti alternativ ba entuziasmată, ba îngrozită de gândul că vei deveni mamă.

Sfaturi:

  • menţine un stil de viaţă sănătos, cu un meniu bogat în carne, legume, fructe şi lactate
  • fă mişcare zilnic
  • petreceţi timpul uitându-te la filmele preferate, citind sau plimbându-te
  • nu renunţa la călătorii. Dacă nu există o recomandare a medicului specialist în acest sens, poţi merge în vacanţă, călătorind inclusiv cu avionul
Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.