03 Iunie 2016
1697 accesări
0 comentarii

Sindromul de ochi uscat apare atunci când ochiul nu mai este lubrifiat corespunzător. Dacă nu este tratată, această afecţiune poate crea durere, disconfort şi poate îngreuna efectuarea unor activităţi cum ar fi utilizarea calculatorului pentru o perioadă mai lungă de timp.

Simptomele sindromului de ochi uscat pot include următoarele caracteristici: înţepătură sau arsură pe suprafaţa ochiului, senzaţie de gunoi în ochi, episoade de lăcrimare excesivă ce alternează cu perioade în care ochii sunt foarte uscaţi, durerea şi roşeaţa ochiului, episoade când vederea este neclară, toleranţă scăzută la citit sau la utilizarea calculatorului, oboseala ochilor etc.

„Pentru cazurile uşoare de sindrom de ochi uscat cauzat de utilizarea calculatorului, de exemplu, cel mai potrivit tratament este folosirea lacrimilor artificiale, picături de ochi care lubrifiază artificial ochiul. Ele ameliorează rapid simptomele, imediat după ce sunt aplicate. De multe ori, efectul lor calmant este de scurtă durată, de aceea trebuie utilizate de mai multe ori pe zi”, potrivit dr. Eliza Avram, medic oftalmolog.

În cazul în care simptomele de ochi uscat persistă, persoanele afectate trebuie să consulte un specialist oftalmolog, pentru a obţine un diagnostic precis al stării de sănătate şi un tratament adecvat, pentru a evita deteriorarea permanentă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii