05 Ianuarie 2022
340 accesări
0 comentarii

După 50 de ani, marea majoritate a femeilor, dar și o parte dintre bărbati, se gândesc să apeleze la operația de lifting facial. De obicei, acest lucru se întâmplă când imaginea din oglindă nu mai este satisfăcătoare, iar oamenii încep să își piardă încrederea în sine.

Anatomia feței suferă schimbări odată cu timpul, anumite structuri osoase faciale se modifică, iar musculatura cedează în fața gravitației. Când obrajii și bărbia încep să coboare, ridurile de expresie se accentuează chiar și când ai fața relaxată, începi să simți că îmbătrânești, iar acesta nu este un sentiment pe care vrei să-l conștientizezi mereu.

Evident, există multe proceduri cosmetice minim sau non-invazive care pot ameliora semnele de îmbătrânire, însă cum acest proces este ireversibil, operația de lifting facial este cea care le poate controla în totalitate. Alegerea nu este una ușoară pentru că, spre deosebire de procedurile minim invazive, în acst caz vorbim despre o intervenție chirurgicală, care se desfășoară sub anestezie, necesită timp de recuperare și implică minime riscuri. De aceea, înainte de a apela la această intervenție, trebuie să-ți pui câteva întrebări la care să răspunzi sincer sau să găsești îndrumarea unui medic specialist în chirurgie estetică și plastică, obiectiv, sincer și empatic, așa cum este doctorul Costel Dobre.

Așadar, înainte de a-ți ajusta trăsăturile permanent, află dacă ai nevoie de această operație și dacă ești cu adevărat hotărât să faci pasul.

5 întrebări la care să răspunzi, împreună cu doctorul Costel Dobre, înainte de a apela la lifting facial

  • Am cu adevărat nevoie de lifting facial?

Vârsta este doar un număr, dar dacă îți pui această întrebare înseamnă că nu vrei să-ți schimbi fizionomia, ci doar să îți întinerești cu câțiva ani chipul. De aceea este important să conștientizezi un lucru: dacă apelezi la lifting facial trebuie să o faci pentru tine, nu pentru cei din jur sau din cauza presiunii sociale. Tu trebuie să te simți bine în pielea ta. Iar dacă îmbunătățirea aspectului chipului, care implică o schimbare vizibilă a trăsăturilor, simți că îți va da încredere în tine, atunci poți să o faci. Însă dacă nu ești pregătit pentru schimbare și ai alte motive care te împing către lifting facial, este înțelept să te gândești de două ori înainte și să pui în balanță toate plusurile și minusurile pe care ți le va explica medicul tău.

  • Am vârsta potrivită pentru lifting facial?

De obicei, schimbările încep să apară în jurul vârstei de 40 de ani, iar pentru cei mai norocoși, cu o genetică bună, chiar la 50 sau 60 de ani. În principiu, după 40 de ani, oricine poate apela la lifting facial, explică doctorul Costel Dobre, specialist în chirurgie estetică și plastică. Atât timp cât nu există particularități medicale ce pot duce la complicații, poți apela la lifting facial chiar și la o vârstă mai înaintată.

Trebuie să știi, totuși, că o persoană cu structură facială bună, cu pomeți înalți, maxilar pronunțat și bărbie puternică va avea rezultate mai bune decât o persoană a cărei piele a fost afectată de soare sau de fluctuațiile de greutate.

De asemenea, trebuie să fii conștient că rezultatul oate dura in unele cazuri chiar mai mult de 10 ani, dar după această perioadă, chipul începe să arate din nou semne de îmbătrânire, pierzându-și elasticitatea și structura, însă poți opta din nou pentru lifting facial.

  • Ce întrebări să pun medicului specialist închirurgie estetică și plastică, la prima consultație?

Atunci când mergi la evaluare, trebuie să ai o listă cu întrebările pe care vrei să i le adresezi doctorului Costel Dobre, astfel încât să știi toate detaliile importante înainte de operație. Printre cele mai importante aspecte asupra cărora trebuie să fii lămurit se numără modul în care va decurge procedura. Roagă medicul să îți explice exact pașii pe care îi veți parcurge împreună. De asemenea, întreabă la ce riscuri te expui și de cât timp de recuperare vei avea nevoie. Pentru a conștientiza mai bine rezultatele, cere să vezi fotografii cu alte cazuri înainte și după operația de lifting facial.

  • Pentru ce tip de procedură pot opta?

Odată cu vârsta, pielea își pierde elasticitatea, iar depozitele de celule grase se înmulțesc în anumite zone și se diminuează în altele, dezechilibrând structura facială. Poți opta pentru intervenții care îți netezesc pielea de pe frunte sau de pe gât și decolteu, care îți ridică pomeții sau bărbia sau care îți redefinesc trăsăturile.

  • La ce să mă aștept după operație?

Imediat după intervenție ți se vor prescrie medicamente cu efect antiinflamator, pentru a diminua durerile post-operatorii. Acestea nu durează, de obicei, mai mult de 3 zile. După câteva zile, medicul va înlătura bandajele, însă vânătăile și roșeața pe zona în care s-a intervenit chirurgical vor persista aproximativ două săptămâni. Vei merge apoi, la control, și vei fi sfătuit cum să-ți protejezi pielea și astfel, să-ți menții rezultatele cât mai mult timp.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii