27 Decembrie 2021
414 accesări
0 comentarii

Vă mănâncă pielea, s-a înroșit și simțiți că vă mănâncă foarte tare? Orice medic vă va spune că un lucru care irită, înfundă sau inflamează porii şi pielea poate provoca simptome precum roşeaţa, umflăturile, arsurile şi mâncărimea. În principiu, pielea este cel mai vizibil organ şi, probabil, unul dintre cele mai vulnerabile la schimbările din mediu. Totuși, în ciuda faptului că bolile de piele nu sunt grave, simptomele pe care le cauzează sunt extrem de deranjante. Vreți să știți ce puteţi face pentru prevenirea bolilor de piele?

Se știe, nici un alt organ din corpul uman nu se schimbă la fel de mult ca pielea, care este expusă la multiple influenţe interne şi externe. Unele dintre funcţiile sale principale se referă la menținerea fluidelor corpului în interior, prevenind deshidratarea. Apoi, aceasta protejează împotriva bacteriilor şi viruşilor care pot provoca infecţii și ajută la perceperea lumii exterioare: de exemplu, dacă aerul este cald sau rece, umed sau uscat. Nu în ultimul rând, reglează temperatura corpului. Potrivit dr. Daniela Trifan, pielea produce vitamina D după expunerea la soare, iar de cele mai multe ori, prevenirea este cel mai bun mod de a controla problemele pielii. Uneori, durerea sau disconfortul sunt primele semne ale debutului unei afecţiuni a pielii. Deci, vă anunţă că aveți o problemă, chiar dacă aceasta nu este vizibilă. De regulă, erupţiile sunt roşii, dureroase şi provoacă mâncărime. Unele erupţii cutanate pot duce, de asemenea, la apariţia de vezicule sau răni deschise. În plus, acestea sunt un simptom al multor boli. Oamenii pot prezenta o erupţie care pare a fi acnee sau rujeolă.

Desigur, există mai multe modalităţi de a controla o erupţie pe baza severităţii acesteia. „Deoarece multe lucruri pot provoca erupţii cutanate, este important să vă daţi seama de ce anume suferiţi, înainte de a le trata. Dacă este o erupţie cutanată severă, dacă nu se ameliorează sau dacă aveţi şi alte simptome, mergeţi, neapărat, la medic. În ziua de azi, tratamentele includ produse hidratante, loţiuni, creme cu cortizon care ameliorează inflamaţia şi antihistaminice care ameliorează mâncărimea. Bineînţeles, acest termen cuprinde diferite boli ale pielii, cum ar fi erupţia luminii polimorfe (PLE), urticaria solară (SU), prurigo actinic sau porfiria. Atunci când unii oameni fac plajă, suferă de urticarie sau coşuri pe faţă, decolteu şi braţe. Dacă vi se întâmplă acest lucru, trebuie să consultaţi dermatologul pentru a exclude afecţiunile mai grave”, a explicat medicul. Pentru a evita problemele pielii, evitaţi expunerea la soare între orele 11.00-16.00. Dacă v-au apărut pete pe spate, acestea se referă la un alt tip de infecţie fungică care afectează în principal bărbaţii cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani. De cele mai multe ori, aceasta provoacă apariţia pe torace sau membre a unor pete bine definite, rotunjite, de culoare maro închis sau alb rozaliu, acoperite cu solzi. Tocmai de aceea, vi se recomandă să fiţi atenţi cu transpiraţia, sebumul şi temperaturile ridicate, deoarece acestea sunt condiţii optime pentru dezvoltarea fungică. De asemenea, curăţaţi excesul de sebum şi transpiraţia cu o loţiune de curăţare uşoară. În timpul primăverii şi al verii, aplicaţi medicamente topice sub formă de săpunuri sau geluri de duş. În plus, utilizarea unei creme antifungice poate fi suficientă pentru vindecarea afecţiunii. Cu toate acestea, cele mai rezistente ciuperci pot necesita medicamente orale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU