25 Februarie 2021
258 accesări
0 comentarii

Foarte multe persoane suferă de herpes în ziua de azi, o afecţiune provocată de un virus numit Herpes Simplex. Problema este că, odată instalat în organism, acest virus intră într-o stare latentă, adică poate recidiva oricând, pe fondul unor factori favorizanţi.

Altfel spus, odată ce aţi făcut herpes, nu mai scăpaţi de el toată viaţa, ci vă veţi confrunta din când în când cu mici vezicule pline de lichid. La ora actuală, aceasta este una dintre cele mai comune probleme de ordin estetic cu care vă puteţi confrunta în decursul vieţii. Chiar dacă manifestarea exterioară a herpesului durează doar câteva zile, este suficient pentru a vă face să vă simţiţi prost.

Potrivit dr. Rodica Ioniţă, herpesul bucal sau aftele, cum mai sunt ele numite, pot apărea în perioade de stres, în timpul menstruaţiei, când sunteţi obosiţi ori aveţi imunitatea scăzută şi vă luptaţi cu o infecţie în corp sau cu o banală răceală.

Acesta este şi motivul pentru care specialiştii vă recomandă să fiţi atenţi la ingredientele care pot veni în contact cu buzele voastre, pentru a preveni apariţia acestor băşicuţe destul de neplăcute. Iată câteva aspecte de care trebuie să vă ţineţi departe pentru a nu contacta acest virus. În primul rând, în cazul în care aveţi pielea sensibilă, este posibil să fiţi conştiente de faptul că aceste produse naturale pot fi puţin abrazive. Aşadar, aveţi grijă la ingredientele mai acide, cum ar fi rădăcina de ţelină, pentru a evita un efect asemănător cu vitamina C.

Specialiştii spun că intervenţiile în aceasta zonă pot avea consecinţe neplăcute, din cauză că virusul trăieşte în rădăcina nervilor maxilarului pe o perioadă nedefinită.

Din acest motiv, atunci când efectuează injecţii în buze, femeile primesc şi o reţetă pentru prevenirea aftelor. Totodată, pentru a avea buzele catifelate şi hidratate puteţi folosi balsamurile, însă nu toate sunt potrivite dacă sunteţi predispuse la afte. Astfel, este indicat să evitaţi produsele care conţin mentol, deoarece acesta irită zona pe care este aplicat. De asemenea, este indicat să păstraţi un balsam pentru perioadele când vă ies afte, pentru a nu fi nevoite să vă infectaţi din nou, deoarece folosiţi acelaşi balsam de buze în toate situaţiile.

Chiar dacă aduce beneficii antiîmbătrânire, exfolierea chimică poate fi prea agresivă pentru persoanele purtătoare de virus, deoarece provoacă deteriorarea stratului care protejează pielea. Totuşi, dacă trebuie să folosiţi retinol, evitaţi zona gurii şi bărbia. „Oamenii mai trebuie să ştie că, o altă cauză a apariţiei aftelor, pe lângă cele menţionate, este vitamina C. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că vitamina C poate irita pielea, deoarece este acidă şi compromite bariera cutanată atunci când este aplicată local, provocând inflamarea şi iritarea buzelor şi a pielii din jurul lor. Aşadar, înainte de a achiziţiona un produs cosmetic, verificaţi atent eticheta, care deseori indică un nivel ridicat de vitamina C”, este recomandarea medicului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU