05 Septembrie 2019
2193 accesări
0 comentarii

Trăim cu dezinfectantul de mâini în poșetă, o „armă” care ne ajută să ținem la distanță bacteriile. Avem o părere proastă despre aceste microorganisme, dar nu toate bacteriile sunt la fel. Unele dintre ele sunt deosebit de benefice pentru sănătate. Este vorba despre probiotice, bacteriile bune care trăiesc în intestine și care ajută digestia, absorbția elementelor nutritive din alimente și contribuie la combaterea bacteriilor care ne-ar putea îmbolnăvi.

Probioticele se regăsesc și în alimente, în special în cele fermentate, precum iaurtul, varza murată, borșul, murăturile, pâinea cu maia, ceaiul kombucha, miso sau unele tipuri de brânză. Nu toate alimentele fermentate conțin probiotice. Unele dintre ele trec prin procese care îndepărtează probioticele, așa cum sunt berea sau vinul. De asemenea, unele alimente fermentate sunt pasteurizate pentru a le prelungi termenul de valabilitate sau pentru a elimina bacteriile nocive. Dar în acest fel sunt distruse și probioticele, potrivit healthline.com.

Iaurtul este considerat cea mai bună sursă de probiotice, care conține miliarde de colonii de bacterii benefice, motiv pentru care ar trebui consumat zilnic. Spre deosebire de alte alimente probiotice, iaurtul se poate adăuga foarte simplu în alimentația zilnică. Îl poți servi la micul dejun sau îl poți lua cu tine sub forma iaurturilor de băut, ușor de transportat și de consumat, o gustare rapidă, hrănitoare şi gustoasă, fiind şi o soluţie uşoară de a integra probioticele în alimentaţie. Iar dacă alegi iaurturile care conțin fructe sau surse de fibre, precum chia sau semințe de in, vei susține și mai mult sănătatea sistemului digestiv.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii