22 Mai 2017
14712 accesări
0 comentarii

În cazul unor accidente de muncă, incendii, explozii sau chiar acasă, în timpul unor activităţi zilnice aparent nepericuloase, pot apărea arsurile oculare, determinate de lichide fierbinţi, flăcări, aer fierbinte sau vapori de apă fierbinte. În cazurile arsurilor oculare determinate de unele activităţi casnice (de exemplu, gătitul cu ulei încins), arsurile oculare nu sunt foarte grave, de regulă, deoarece tendiţa este de a închide ochii, însă, în cazul unei explozii, afectarea oculară poate fi atât de gravă, încât poate surveni pierderea totală a vederii.

Arsura oculară este o urgenţă medicală, nu contează cât de gravă este. Dacă pacientul intervine cu tratamente proprii asupra arsurii, aceasta se poate înrăutăţi, de aceea, primul pas pe care trebuie să îl facă pacientul este să se prezinte urgent la un medic. Pacientul nu trebuie să intervină în niciun fel asupra ochiului, medicul este cel care consultă şi stabileşte tratamentul potrivit”, explică medicii specialişti oftalmologi de la Mrini Eye Hospital.

Un tratament necorespunzător poate agrava leziunile deja existente. Este contraindicată aplicarea ceaiurilor, unguentelor sau a altor creme, la recomandarea altcuiva decât a medicului oftalmolog. În caz de arsură oculară, singurul lucru pe care puteţi să îl faceţi este să aplicaţi comprese reci pe ochiul afectat.

Pentru mai multe detalii, programări, consultaţii şi consiliere, apelaţi numerele de telefon 0241.69.01.04 sau 0341.14.58.57.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU