05 Februarie 2018
1018 accesări
0 comentarii

Artroscopia este o procedură care îi permite ortopedului să stabilească cu exactitate diagnosticul şi să trateze leziunile intraarticulare, în special de la nivelul genunchiului şi umărului, aceasta fiind extrem de utilă în special pentru patologiile de mare fineţe din ortopedie.


Procedura se efectuează într-o sală de operaţii dotată corespunzător şi nu durează foarte mult. De cele mai multe ori, anestezia este frecvent rahidiană, dar se poate opta pentru anestezie generală sau pentru un alt tip de anestezie.
Potrivit specialiştilor Medstar General Hospital, metoda constă în introducerea unei camere de luat vederi de dimensiuni mici, în articulaţia respectivă, prin intermediul unei incizii minime. În ceea ce priveşte camera, aceasta este conectată la o sursă de lumină rece, iar imaginea obţinută, mărită şi foarte clară, apare pe un monitor. În acest fel, chirurgul care efectuează artroscopia operează privind imaginea de pe monitor.


Apoi, prin altă incizie, tot de dimensiuni reduse, se introduc diverse instrumente specifice chirurgiei artroscopice, cu ajutorul cărora se efectuează operaţia propriu zisă. Cu un abord chirurgical minim, se pot efectua toate intervenţiile chirurgicale necesare la nivelul genunchiului, dar şi la nivelul altor articulaţii.


„Patologia care poate fi tratată artroscopic este patologia traumatică, meniscală, ligamentară sau de altă natură. De asemenea, se pot trata artoscopic şi alte tipuri de patologie: degenerativă (gonartroze), femuro- patelară, sinovială, cartilaginoasă, corpi liberi intraarticulari etc. Folosind această tehnică se obţine o eficienţă chirurgicală maximă, recuperarea pacienţilor fiind foarte rapidă. De cele mai multe ori, pacienţii merg sprijinându-se pe piciorul operat începând din a doua zi”, au explicat medicii de la „Medstar”.


Avantajele artroscopiei faţă de intervenţia tradiţională: minim invazivă, cicatrici mici, spitalizare scurtă, de câteva ore, reintegrare rapidă şi mai ales, complicaţii aproape absente.
Mai multe informaţii despre această procedură puteţi afla dacă sunaţi la numerele de telefon 0241.940, 0241.638.251, 0722.574.250.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU