08 Februarie 2018
1266 accesări
0 comentarii

Balonarea se caracterizează prin dilatarea abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în stomac. Poate fi însoţită de dureri în zona burţii şi de umflarea acesteia.

Simptomele apar în urma colitelor, a bolilor de ficat, a indigestiei, a constipaţiei. Poate fi provocată de mâncatul în grabă, de nemestecarea hranei, de deficienţele dentare. Primele elemente care se aplică în rezolvarea problemei sunt trecerea la o alimentaţie bogată în vitamine şi fibre, consumarea legumelor fierte, a fructelor şi sucurilor din fructe, a cerealelor. Se va evita consumarea fasolei boabe, a ridichilor, a castravetelui, a verzei, a sucurilor gazoase, a apei minerale, a bomboanelor, a gumei de mestecat.

Plimbarea uşoară după masă poate stimula eliberarea hormonilor care încurajează activitatea digestivă. Ceaiul de mentă ajută şi el la eliminarea gazelor. Fibrele alimentare trebuie consumate în cantităţi mai mari în cazul în care balonarea este cauzată de spasm intestinal. Trebuie să eliminaţi stimulenţii gen ceai negru, cafea, ciocolată, grăsimi care pot favoriza spasmele tractului digestiv. Aveţi mare grijă la lactate. Acestea pot fi înlocuite în dietă cu produse similare care nu conţin lactoză. De asemenea, trebuie evitate alimentele prea reci sau prea calde. Eliminaţi din dietă alimentele care produc balonare. Balonarea poate semnala prezenţa unor afecţiuni serioase ale tractului digestiv şi, dacă nu cedează, prin remedii simple, aplicate acasă, este necesar să ne adresăm medicului pentru un examen complet.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii