08 Februarie 2021
664 accesări
0 comentarii

Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru că, afirmă aceștia, are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul, indiferent de vârstă. De exemplu, urda și brânza de casă au un conținut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate și de persoanele care au colesterol mărit. Cu toate acestea, ei atrag atenția că brânza conține și grăsimi.

Brânza tare, cum este Cheddar-ul, conține până la 35% grăsime. În schimb, brânza moale, cum este Camembert-ul, conține în medie 26% grăsime. Într-un top al celor mai bogate alimente în calciu, cu siguranță brânza ar ocupa locul I. Datorită conținutului ridicat de calciu, dar și a fosforului din compoziție, brânza ajută la consolidarea oaselor. Cercetările oamenilor de știință au arătat că un consum ridicat de calciu în copilărie și adolescență previne riscul de apariție a osteoporozei la vârstă adultă. Brânza este recunoscută pentru faptul că împiedică formarea acizilor care atacă smalțul dinților. Studiile au demonstrat că brânza consumată după masă reduce cu 50% riscul de apariție a cariilor cauzate de consumul alimentelor dulci.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU