28 Februarie 2022
1062 accesări
0 comentarii

Nu de puține ori se întâmplă ca numărul de kilograme să o ia razna și să vă doriți să luați măsuri. Cel mai des vă îndreptați atenția spre alimentație, ce număr de calorii nu trebuie să depășiți zilnic și câtă mișcare trebuie să faceți. Problema este că nu toată lumea adoră să facă mișcare și nici sala de fitness.

Un aspect demn de ținut minte este faptul că arderea zilnică a caloriilor depinde de mulți factori și nu este valabilă pentru toată lumea. Acești factori constau în vârstă, sex, înălțime, constituția fizică, greutatea pe care o aveți, geneticul și stilul de viață cu totce înseamnă el - alimentație, odihnă, stres, viață activă sau sedentară.

Potrivit specialiștilor de la doctorulzilei.ro, în cazul în care nu vă place să faceți mișcare intensă, sau pur și simplu nu aveți timp, să știți că activitățile zilnice vă ajută să scăpați de un număr considerabil de kilograme după cum urmează: somnul: 432 calorii în 6 ore; lucrul la birou: 720 calorii în opt ore; prepararea mâncării: 150 calorii într-o oră; curățenie în casă: 90 calorii în 30 de minute; alergare - 10 km/h: 300 calorii în 30 de minute etc.

Bineînțeles că aceste calcule sunt orientative și destul de greu de realizat, dar nu imposibil. În funcție de ele, vă puteți stabili un stil de viață mai sănătos, atât ca alimentație, cât și ca somn și mișcare. Faceți tot felul de activități prin casă sau prin cartier și veți vedea cât de repede se ard caloriile, fără a merge neapărat la sală.

Taguri articol: sanatate silueta somn stres kilograme

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU